Modistka Jolana Kotábová ve své dílně. FOTO: Jan Raška
Modistka Jolana Kotábová: Klobouky zvyšují dámám sebevědomí
31. 10. 2022Vyrábí dámské klobouky přes třicet let. Dnes už je jednou z mála českých modistek, které se řemeslem živí. "Zájem o klobouky na míru ale v posledních letech roste. Pořizují si je ženy všech věkových kategorií. I dámy, které si myslely, že jim klobouk nesluší," říká Jolana Kotábová.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
31.10.2022 08:32
Věro, aniž bych tu chtěla rozvádět plamenné diskuze, tak mně osobně, konkrétně tento klobouk, dal mnohem víc, než kolik jsem za něj zaplatila v penězích.
Irena Mertová
31.10.2022 08:27
Klobouky se mi líbí, i když myslím, že mně moc nejdou. Myslím naopak, že žena musí mít velké sebevědomí, aby klobouk nosila - v době, kdy toto není běžné.
Margita Melegova
31.10.2022 07:53
Klobouky jsem hodne nosila po svatbe, inspirovala mne manzelova babicka byla totiz kloboucnice, dnes v lete bez klobouku, na podzim a na jare nosim nejradeji baret s ksiltem a v zime cepici.
Věra Ježková
31.10.2022 07:02
Hezké. Našla jsem si ceník na stránkách paní modistky. Tak tolik bych do klobouku neinvestovala, žádné slavnostní akce nenavštěvuji; ovšem v Holešovicích bych se v něm jistě vyjímala. Mám hlavu šedesátku, dvakrát jsem sehnala klobouk v konfekci, ale byl mi jen taktak. Takže v chladném počasí baret nebo rádiovku, slamáček chudáček odpočívá zabalený na skříni u stropu. :-)
Jiří Dostal
31.10.2022 06:52
:-) Žiju teď v Kloboukách u Brna a tvrzení v titulku můžu potvrdit; při pohledu na foto též pochopíte proč... :-) :-) :-)
Jitka Caklová
31.10.2022 06:52
I já jsem si dala vyrobit klobouk při příležitosti svatby svého syna a odpověď paní Jolany na šestou otázku pomyslně dávám do zlatého rámu :-)
Jitka Caklová
31.10.2022 06:24
Krásný rozhovor na krásné téma. Je nádherné naučit se tvořit rukama a faktem je, že bez zdravého myšlení to nejde. Aniž bych měla povědomí o etiketě nošení klobouku, mám klobouk posazený správně. Nevím to určitě, ale tuším, že můj klobouk je z dílny paní Jolany Kotábové. Díky za prima rozhovor ♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA