Ilustrační foto: Pixabay
Vláda zastropovala ceny energií pro domácnosti i živnostníky. Kolik budeme platit za elektřinu a plyn?
13. 9. 2022Vláda Petra Fialy předloží do Parlamentu návrh novel energetického zákona , které jí umožní nařízením zastropovat ceny silové elektřiny a plynu pro domácnosti, živnostníky a podnikatele.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Ciprys
15.9.2022 11:30
Opět z nás udělá vláda hlupáky.Všude se obchoduje v MVH ale vláda nám bude dávat slevu v K
Vláda dává slevu v KWH ale všude se obchoduje v MWH tak ten příspěvek bude nižší.Ale Fiala se bude bít do prsou jak nám nepomohl.
Jarmila Komberec Jakubcová
14.9.2022 18:34
Dneska mi byla taková zima, že jsem si musela zapálit krb. Ještě, že ho mám. Dříví o něj máme ze svého lesa, kde bylo letos hodně polámaných stromů. Můj první manžel, který zesnul před 20 léty jakoby tušil, že je potřeba mít vícezdrojové vytápění a nespoléhat jen na plyn či elektřinu.A ještě nechal dát na celou střechu domečku fotovoltaické panely, které předehřívají užitkovou vodu.
Jarmila Komberec Jakubcová
14.9.2022 12:58
Zastropování en enerií si vláda koupila čas. Bohužel není to řešení. Asi nebýt demonstrace na Václaváku 3.září tak by se vláda k tomuto kroku neodhodlala. Spoléhala na celoevropské řešení. Tím nechci vládu kritizovat, je dobře, že alespoň k nějakému řešení se odhodlala. Je otázka jak dlouho bude zastropování cen trvat, V současné době bohužel narůstají i ceny za potraviny.Nebyla jsem 14 na nákupu a dnes jsem se nestačila divit jak ceny stoupají přímo raketově.
Helenka Vambleki
14.9.2022 11:02
Takže konkrétně pro O. Čepelku-čtyřikrát levnější než co? : Naše vláda od září strop 6Kč/Kwh, Slovensko už od února strop 0,6 E=1.49Kč/Kwh
Helenka Vambleki
14.9.2022 10:54
Naše protilidská vláda se v září probudila trochu pozdě a ještě zastropovala hodně vysoko. Konkrétně Slovensko už v únoru 2022: "Slovenská vláda se v únoru dohodla s energetickou společností Slovenské elektrárne, která má na starost výrobu elektrické energie, na zastropování cen energie. Slovenské elektrárne budou domácnostem dodávat až do roku 2024 elektřinu, kdy je regulovaná složka vyjde na 61,21 eura (1 490 Kč) za MWh.
Po dobu dvou let se tak cena elektřiny domácnostem nezmění, pokud se nezvednou poplatky za distribuci, které jsou regulované státem."
Hana Řezáčová
13.9.2022 19:54
Jasně, alespoň něco, plus musime šetřit ... No, já, jak se znám, budu muset mít ty svetry čtyři :-)
Oldřich Čepelka
13.9.2022 19:49
Vláda přišla asi o měsíc pozdě. Ale naštěstí tiopná sezona ještě nezačala. Tak snad nyní už dobrý. To slovensko že to má i dneska 4x levnější? Levnější než co?
Soňa Prachfeldová
13.9.2022 16:12
Slovensko má 4x levnější i některé země v Evropě, ale díky alespoň za to. Jinak by to lidé neutahli a sociální neklid by byl opravdu velký. Je nutno s energiemi velmi šetřit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA