Ilustrační foto: Ingimage
Důchodci si od ledna opět polepší, tentokrát v průměru minimálně o 850 korun. Nově se bude vyplácet i výchovné
26. 7. 2022Již nyní je podle údajů Českého statistického úřadu o růstu cen za červen zřejmé, že od ledna 2023 čeká příjemce důchodů další zvýšení. V průměru by mělo dosáhnout přinejmenším 850 korun.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Braunová
19.8.2022 20:48
Konečně si polepším.Vychovala jsem tři děti a 43 roky jsem pracovala s minimální nemocností.
Ivo Patta
5.8.2022 13:21
Je od pana ministra M. Jurečky hezké, že nám něco vysvětluje bez potřebných znalostí. Bohužel jako odborník na zemědělství slepě důvěřující svým „odborníkům“ stejně jako Maláčová a proto je a zůstane mimo mísu. Podrobnosti v korespondenci s ministryní J. Maláčovou v knize Ekonomům to myslí černobíle. Příklad? Ministerstvo práce je za Jurečky i nadále garantem falešného účetnictví. Falešného účetnictví, díky kterému ČSSZ tuneluje z odvodů sociálního pojištění (dále jen SP), našich dětí ve prospěch bezdětných důchodců částku přesahující 50 miliard korun/rok. Ve prospěch bezdětných důchodců, kterým nemá kdo, právě z důvodu bezdětnosti, přispívat na jejich starobní důchody. Navíc takovéto diletantské zacházení s odvody SP našich dětí ovlivňuje z 80 % mladé lidi v klíčové otázce: Pořídit si děti, nebo zůstat bezdětný? (Boldrin, M. - De Nardi, Mariacristina - Jones, Larry E., 2005. Fertility and Social Security. 2005. Massachusetts: National Bureau Economic research, Working Papers 11146). Navíc jako bezdětný ušetřit na jednom dítěti 1,8 milionu korun (středoškolák), nebo dokonce 2,8 milionu korun (vysokoškolák), a v důchodu se spolehnout na odvody SP cizích dětí, které jsem nevychoval.
Ladislav Vesecký
27.7.2022 12:26
A započítala táto Fyjalova ne-vláda i inflaci, která je už přes 20%?
Okamžitou demisi a zavřít za zradu své vlasti!
Soňa Prachfeldová
26.7.2022 13:22
Také nenaříkám, důchody jsou poměrně slušné, kdo celý život pracoval a odváděl daně. Ano jsou důchodci s nízkými důchody a jen ti vědí, kolik odváděli a kolik let. Jen to hlásání, kolik zase dostanou, proc se nepíše take, jak často se zvedá plat ve státní sféře, v politické a všelijakým poradcům a asistentům. Lehké to nemají rodiny s dětmi, či neúplné a tam zaměstnavatelé nepridavaji na mzdách dle inflace. Také myslím, že většina důchodců nepatří mezi nejvíce ohrožených.
Olga Škopánová
26.7.2022 11:44
Opravdu by mě zajímalo nakolik by se musely zvýšit důchody, aby všichni byli spokojení.
Olga Škopánová
26.7.2022 11:42
Pane Šafář pláčete na špatném hrobě způsobem, který popisujete fungují všechny sociální dávky dobře už 20 let.
Dagmar Bálková
22.7.2022 16:37
Chci jen připomenout,že zvyšování důchodů v r.2022 a 2023 není dobrá vůle dnešní vlády,ale je dána že zákona. Takže,kdyby nemuseli,tak nedají vůbec nic. To si pište.
Zdenka Hrachovinová
22.7.2022 10:07
Já jdu možná proti proudu, někteří důchodci si neustále stěžují na malé důchody! Jsem normální ženská, pracovala jsem v obchodě i jako dělnice v úkolu, a důchod mám dostačující, i kdybych neměla vdovský, mohla bych slušně žít a ještě ušetřit ! Je mi spíš líto mladých, vím kolik toho děti snědí a při dnešních cenách není jednoduché je uživit! Nevím jak často se přidává na platech, určitě ne tak často jako důchodcům na důchodech.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA