Návštěva KOVOZOO
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Návštěva KOVOZOO

14. 6. 2022

Kousek od Uherského Hradiště ve Starém Městě je unikátní kovová zoologická zahrada.

Vznikla v roce 2012 na místě bývalého cukrovaru. Jedna firma, zabývající se výkupem a zpracováním železného šrotu, se rozhodla udělat v tomto areálu místo, které bude nabízet také zábavu, vzdělávání a inspiraci pro malé i velké návštěvníky. Tady si uvědomíme, co je to recyklace a jaké může mít využití železný šrot.

Zvířata jsou v životní velikosti a vypadají jako živá. Za vznikem takového unikátu jsou hodiny, měsíce a někdy i roky práce od profesionálních kovářů až po domácí kutily. V areálu uvidíme i dopravní letadlo, rozhlednu-maják, loď naděje nebo vláček. Můžeme se projít po vyhlídkových lávkách, 220 m dlouhých, a udělat si tak obrázek o celém areálu pěkně z nadhledu.

Je zde také maličké muzeum zemědělství, zážitková kovárna a malé muzeum veteránů aut a motorek. Nechybí tu ani dětské hřiště, občerstvení, kavárnička a prodejna suvenýrů.

Prohlídka zoo nám zabrala bez dětí a bez občerstvení něco přes hodinu.

 

 

výstavy ZOO
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Opravdu moc pěkné. V Praze Na Můstku je něco podobného - Galerie ocelových figurín, kterých se lze dotýkat, děti po nich mohou lézt...
Marie Měchurová
Blanko, moc hezké fotky. Slíbila jsem vnukům, že tam letos za jedeme.
Libor Farský
Bezva, díky !!!
Alena Tollarová
O takové zoo jsem ještě neslyšela. I když zvířata mám mnohem raději živá, je to určitě zajímavý výlet.
Marie Seitlová
Blani vím o ní, ale ještě jsem tam nebyla. Díky za fotky, zajímavé.
Naděžda Špásová
Blanko, to je parádní, tam to neznám. :-)
Rostislav Mraček
Několikrát jsme jeli okolo, ale že bychom se stavili, nás nenapadlo! Díky za tip.
Anna Potůčková
Blani o KOVOZOO vím jen díky svým dcerám a vnoučatům, kteří už tam párkrát byli. Projekt je to zajímavý, je originální, ale není nad živá zvířata. Mě osobně tato expozice neláká, ale určitě se najdou nadšenci pro takové ZOO z plechů, želez apod. Určitě jak píšeš to mnohým dalo spoustu práce a musí pro to být také nadšení, trpělivost pro detaily apod.
Blanka Lazarová
Také jsem do nedávna neměla ani tušení o nějakých zvířátkách vyrobených z železného šrotu. A je fascinující, jak si s tím ten který umělec dokáže poradit. A tak trochu mě to i připomíná některé výjevy ze sci-fi. Jen doufám, že i naši potomci budou znát zvířata naživo. Jako projekt je to ale zajímavé.
Irena Mertová
Je to zajímavé, hezké, trochu mne z těch zvířat až mrazí... neumím říci, proč :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.