FOTO: Alena Várošová
Pivoňky - krásky, které kvetou krátce, přesto stojí za to je milovat
21. 5. 2022Pomíjivá krása. Ten výraz sedí ke všem květinám, ale k pivoňkám dvojnásobně. Trvá jim dlouho, než se na zahradě zabydlí. Kvetou jen krátce. Člověk se na ně rok těší a pak říká: a už je zase po nich. Začíná jejich čas, užijme si je.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Švancarová
25.5.2022 23:16
Pivonky mám spjaté s koncem školního roku.Měli jsme je na zahrádce a já je nosila,když jsem si šla pro vysvědčení.Dnes kvetou nějak dříve,že?
Hana Rypáčková
23.5.2022 11:30
Mám je a zrovna kvetou. Růžové ještě ne a bílá křovitá už odkvetla.. Miluji je..
Anna Potůčková
22.5.2022 19:35
Pamatuji si, že maminka měla moc ráda pivonky a měla je před domem. A stejně jako Daniela je mám spjaté také s Božím tělem.
Daniela Řeřichová
21.5.2022 19:15
Děkuji za hezký článek. Když jsme si pořídili chalupu, dali jsme pryč túje a vysázeli kytičky našich babiček, mj. pivoňky, srdíčka, konvalinky, kosatce, gladioly, jiřiny.. Pivoňky mám spjaté s Božím tělem a s prvním přijímáním, kdy se cestičky vysypávaly okvětními lístky pivoněk.
Hana Práglová
21.5.2022 18:36
Pivoněk mám spoustu. Jsou ještě po babičce. Hodně staré. Kvetou každoročně. Nejdéle vydrží fialová se žlutým středem. Jen dřevité mi vyhynuly... Nevím proč...
Martina Růžičková
21.5.2022 17:19
Hezký článek. Pivoňky moc obdivuji. Bílé nám právě na zahrádce rozkvétají.
Jitka Hašková
21.5.2022 16:37
Pivoňky miluji, chodím se na ně dívat do Botanické zahrady v Troji, vydrží tam kvést celý měsíc květen. Vloni jsem se tam dostala až na konci května a ještě kvetly.
Alena Vávrová
21.5.2022 15:47
Pivoněk mám na zahradě celý špalír, jsou ještě po panímámě. Kupodivu se nám je kdysi podařilo přesadit, aniž by přestaly kvést.
Eva Kopecká
21.5.2022 14:45
Jako dítě jsem chodívala kolem zahrady plné pivoněk. Byly tam i ty dřevité. Když kvetly, to už byly prázdniny za dveřmi. Pětatřicet let mám svou zahrádku. Možná, že i pro ně tam místo najdu.
Miluše Hasenohrlová
21.5.2022 14:31
Pivoňky mám na své zahrádce od nepaměti.Jsou krásné, ale do vázy je netrhám, rychle odkvetou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA