Obrázky z cest – Svatý Hostýn
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest – Svatý Hostýn

19. 5. 2022

Jak šel čas na setkání „Íčkařů“ na sv. Hostýně :

11.5.   Holešov

Sraz v cukrárně u Mlsné kočky – přivítání starostou – prohlídka s průvodcem v kostele Nanebevzetí Panny Marie a v kostele sv. Anny – židovská synagoga s výkladem – židovský hřbitov – oběd v zámecké restauraci – zámecký park – prohlídka holešovského Zámku s průvodkyní – přesun autobusem do Bystřice pod Hostýnem a následně na sv. Hostýn – ubytování v poutním domě č. 3 

11.5.   sv. Hostýn

Stará křížová cesta – hřbitov – rozhledna – větrná elektrárna – Jurkovičova křížová cesta – Bazilika Nanebevzetí Panny Marie – večeře v poutním domě č. 3 – společenský večer ( seznamování, tombola,…)

12.5.   Kroměříž

Podzámecká zahrada – Velké náměstí – oběd – Květná zahrada – přesun na sv. Hostýn

12.5.    sv. Hostýn

Cesta světla – Vodní kaple – léčivý pramen – výlet na Skalný ( jen skalní jedinci ) – individuálně nebo po skupinkách procházky  v krásné přírodě Hostýna – večeře – společenský večer

13.5.

Odjezd do všech možných koutů naší vlasti

 

Toto je jen moje stručné shrnutí o setkání pro představu nezainteresovaných. Bylo a bude o něm ještě mnohé napsáno. Já byla nadšena stejně jako při minulých srazech v Prokopském údolí a v Řevnicích příjemnou atmosférou po celou dobu pobytu. Organizace Marušky a Aničky šlapala jak švýcarské hodinky. Poznala jsem nové přátele, zažili jsme spoustu legrace, počasí jak na objednávku, prostě to nemělo chybu. A na Hostýnek, jak tomuto místu někteří říkají, se určitě ráda podívám znovu. Díky všem.

Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Blani, díky za Tvůj zase trochu jiný pohled na setkání. Jsem ráda, že jsem Tě poznala a užila si tolik legrace. Tak zase někde někde!
Marie Seitlová
Další pěkný pohled na setkání na tak krásných místech. Tvé fotky jsou úžasné. Jsem ráda, že jsem poznala nové tváře z ička.
Alena Tollarová
Blanko, asi nikdy nezapomenu na Tvoje sprinty vzhůru po schodech na sv. Hostýně ke skupince. Musela jsi to stihnout do deseti vteřin, než samospoušť udělá cvak :) Ale vzpomínat s úsměvem samozřejmě budu na celé setkání.
Daniela Řeřichová
Blani, díky za působivou reflexi nezapomenutelného setkání. Anička s Maruškou měly vše pevně ve své režii a my ostatní jsme se mohli kochat a sdílet svou radost. A tobě speciálně poděkování za schody. A za vtipy. Těším se na další akci. :-)
Eva Mužíková
Krásné fotky, krásné shrnutí. Jako bych tam byla s vámi.
Vladislava Dejmková
Díky za další zajímavé pohledy na naše setkání na Hostýnku. Ten zdrobnělý název se mi vryl do paměti, protože se mi moc líbí. Vystihuje vztah místních k tomuto místu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.