Ano, je to tak snadné,
prožívat odjezdy,
když soumrak k zemi padne,
dívat se na hvězdy,
přátele k sobě zvát,
vtipům se hlučně smát,
ano, je to tak snadné,
říkat si: Má mě rád.
Ano, je to tak lehké,
dráždit své okolí,
rozbourat city křehké
s tím, že to nebolí,
vymazat kouzlo chvil,
nepřiznat, žes tu byl,
pro jiné je to lehké,
mě smutek zaskočil.
![Je to snadné](/images/smutek2_201301012217528.jpg)
Je to snadné
1. 1. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
2.1.2013 22:50
Smutné to je. Ale zároveň je to obraz poetické, křehké a citlivé duše. To v tom vidím já.
Jitka Chodorová
2.1.2013 11:00
Plně souhlasím s Marií,jen však dodám,když mě jde mráz po těle a slzy se derou ven,to znamená,že mě to opravdu oslovilo,tak díky Zuzko.
Nina Šachová
2.1.2013 08:54
Naše oblíbené klišé: souhlasím s paní Marií, ale lépe bych to vyjádřit neuměla. A pocity s ní mám zcela souhlasné. Když mě osloví Zuzany básnička, vydržím jí okouzlena číst znovu a znovu, zrovna tak jako po sté brečím, když IL DIVO zpívají Adagio.
Marie Bartošová
2.1.2013 02:29
Tak tohle zase vzalo mne! Ten bolestný nádech mne v poezii vždycky oslovoval a je (pro mne) osobnější a pochopitelnější, než celá mísa radostného jásání nebo hrdinského optimizmu. S radostí si člověk poradí sám, ale s bolestí duše snad nejvíc pomůže poezie a samozřejmě i hudba, ne? Moc zdravím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA