FOTO: Ingimage
Stále více Čechů využívá k léčbě nejrůznějších onemocnění homeopatika
10. 5. 2022Kombinace klasické medicíny s dalšími léčebnými metodami – takový je trend současnosti. Pacienti stále častěji vyhledávají léčbu, která pro ně bude mít co největší přínos, a mnoho z nich vedle klasické medikace dává prostor i metodám jako je akupunktura, klasická čínská medicína a homeopatie.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslav Kolín
11.5.2022 10:01
Článku jsem dal jednu hvězdičku, což o mém názoru na homeopatika říká vše.
Olga Škopánová
11.5.2022 09:33
Kdysi když přechodně nebyl Kinedryl nabídli mi v lékárně pro syna homeopatika. Jak to dopadlo? Zvracel celou cestu.
Jana Šenbergerová
10.5.2022 21:34
Je snadné šmahem zatratit něco, čemu nerozumíme. Když už je řeč o "víře tvé" a placebu, pak jim rozhodně dám přednost před lékem, který v podstatě nejen léčí, ale zároveň něco v organizmu ničí. Stačí si přečíst sáhodlouhé příbalové letáky. Samozřejmě nepoužiju homeopatikum na zlomeninu, ale může mi ulevit od bolesti. Léky na spaní jsou návykové, léky na srdce mohou za určitých okolností vyvolat srdeční problémy, atd. Za ideální by se dalo považovat propojení klasické medicíny s alternativní. A pokud jde o tu "čistou vodu", tak o té je známo, že je skvělým nosičem informací. A o to v homeopatii jde. Mít pro nemocí postižený organizmus správnou informaci, aby byl schopen aktivovat svůj imunitní systém. To jde mimochodem i "pouhou myšlenkou", ale musí se to umět. Úspěšné užívání homeopatik u velmi malých dětí nebo u zvířat dokazuje, že se o placebo rozhodně nejedná. Tam nefunguje ani víra, ani sugesce. Za většinou lékařů nemá zatím smysl chodit pro radu. Sami si s homeopatií nevědí rady.
Hana Řezáčová
10.5.2022 19:20
Mám pocit, že je to tak trochu " víra tvá tě uzdraví ", ale jestli to u někoho funguje - na špatné spaní, na stres, na bolest hlavy apod. - tak proč ne ... Na zápal plic to opravdu není ...
Olga Škopánová
10.5.2022 12:48
Homeopatika jsou v roztocích natolik zředěná, že se jedná o čistou vodu, která ani neublíží ani nepomůže. Ale vezměme to naopak pokud silně zředěný roztok nějaké léčivé látky může pomáhat tak stejně zředěný roztok nějakého jedu by mohl i zabít. Bez toho, že by se v těle mrtvého našla jedovatá látka. To by byla takřka dokonalá vražda.
Martin Vrba
10.5.2022 12:18
Homeopatika bych přiřadil k drahému placebo efektu. Když si ale někdo myslí, že mu homeopatika pomáhají, tak ho u toho nechám. Mně zase pomáhá na všechno humor a také mi dost lidí nevěří. Humor používám i ve stresových situacích a tak jsem se zeptal svého zubaře, když si hledal ve svém „deníčku“ pro mne volný termín k vytržení zubu. Já: „Nemohl byste mi ten zub vytrhnout homeopaticky? On: „Jak to myslíte?“ Já: „Já bych přesně ve smluvený čas projel tramvají kolem vaší ordinace. On: „Ne, bude stačit, když si na mne jen ve smluvený čas vzpomenete ráno u horkého nebo studeného nápoje. Jsem moc rád, když najdu i kolem sebe vtipné lidi, svět je hned veselejší:) Ten zub mi vytáhl hned a ani to nebolelo – ušetřil jsem si čekání, bolest, stres a světu jsme přidali zase jeden vtip do života.
Petr Adámek
10.5.2022 11:19
Potřeboval bych vědět, co autoři míní pod pojmem "homeopatický lék". Pokud je to lék natolik naředěný, že tam nemůže být ani jedna molekula účinného léku a má tam být pouze její "otisk", pak na homeopatii prostě nevěřím. Podobně pokud homeopatický lék má fungovat podle systému "podobný na podobné", například že rostlina, jejíž listy se podobají symbolu srdce, je dobrým lékem na srdce, pak tomu také nevěřím. Jestliže je tomu jinak, měli by to autoři v prvé řadě objasnit.
Marie Faldynová
10.5.2022 08:50
Souhlasím s poslední větou. Poraďte se s lékárníkem nebo lékařem. Podle informací, které mám já, jsou v homeopatických lécích obsažené tak nízké koncentrace, že tam nemá co fungovat. Jestli chcete platit za přípravek, kde je v kýblu vody jedna molekula něčeho, tak já teda ne.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA