Kam odešel Bůh?
Ilustrační foto: Pixabay

Kam odešel Bůh?

14. 3. 2022

Bůh už tu s námi dávno není,

marně se k němu obracíme,

odešel dávno spolu s "Athénskými",

je mnoho věcí, které nevíme.

Žije teď v jiné galaxii,

kde místo války slyšet je hudby krásný tón,

rozmlouvá s filosofy svými,

víno mu dolévá jeho žák Platón.

Ví o nás vše a s pláčem rve si bílé vlasy,

že se v nás zklamal, ač tolik snahy měl,

dal do lidí tolik moudra a přidal zlaté klasy,

pak vše mu zhatil krutý ďábel.

To on teď vládu nad planetou Země má,

pevně jí drží a mává černým praporem,

lidstvo se řítí do neznáma, nikdo mu z Kosmu nezamává

a neřekne mu sbohem!

Moje poezie
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Václav Soukup
Díky moc ! " Mami, škoda, že ses toho nedožila, Tvůj starý syn je snad básník ! " - legrace !
Jana Kollinová
Na rozdíl od profesionálů chyby nehledám, protože sama se jich dopouštím nespočet. Hledám myšlenku, pocit, sdělení a to vše Vaše verše splňují. Děkuji.
Jana Šenbergerová
Je forma důležitá? Je i není, však aktuální myšlenka se tady cení. Za svůj soukromý i profesní život jsem se setkala s tolika chybami, že nemám potřebu je vidět, kamkoli pohlédnu. Pane Soukupe, oceňuji i vaše vyjádření v 09:16. Každý vidíme svět ze svého úhlu pohledu, jinak to ani nejde, pokud ovšem jen neopakujeme, co vidíme u jiných.
Václav Soukup
Děkuji i Vám dámy za pochvalu. Napsal jsem to zcela spontálně za cca. 20 min, nic jsem na tom nezměnil a odeslal. Velká drzost, ale měl jsem to v sobě a muselo to ven.
Jarmila Komberec Jakubcová
Zajímavé verše. Také se mi líbí.
Zdenka Soukupová
Václave, básnička asi není dokonalá podle "básnických" pravidel, to neumím posoudit, ale myslím, že smysl pochopit lze. Myslím tím to okřídlené: co tím chtěl básník říci? Mě se verše líbí.
Václav Soukup
Díky pane Zelenka, už žádné další básně neplánuji. Nevím o jejich tvorbě zhola nic. Ale těším se na nějakou od Vás !
Jan Zelenka
Václave, dobré, odvaha se cení. V příští básni pozor na rytmus slabik.
Alena Švancarová
Verše jsem četla pomalu abych je pochopila.A pochopila.Ač kostrbaté pěkně vystihují jak se neumíme mezi sebou pohodnout. Mě se líbí.
Václav Soukup
Napsat své první verše v 71 letech, to je opravdu skoro drzost ! Příjímám pochvaly i kritiku s obrovskou pokorou a moc všem děkuji !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 11. týden

V minulém týdnu se v Hollywoodu rozdávaly filmové ceny Oscar. A sošky (České lvy) za nejlepší snímky uplynulého roku se udělovaly i v Česku. Právě filmy budou tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

20%

Pohodlí

20%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%