Moje nejtajnější přání
Ilustrační foto: Pexels

Moje nejtajnější přání

5. 2. 2022

Nevím, nevím. O tajných přáních by se asi nemělo veřejně mluvit. Vždyť proto jsou tajná. Nikdo nechce dobrovolně odhalovat temná zákoutí své duše. Já ale dnes udělám výjimku a o jedno se s vámi podělím.

Možná se to někomu bude zdát divné, ale moje nejtajnější přání souvisí se skutečností, že závidím ženatým mužům. Mají totiž manželku. Ti šťastnější jich mají dokonce několik. Čím déle jsem vdaná, tím více si uvědomuji, že nejen muži, ale zejména jejich ženy by také potřebovaly mít manželku. Manželek není nikdy dost. Jsou užitečné a naprosto nenahraditelné nějakou hospodyní, či pomocnicí v domácnosti, protože s tou se člověk pořádně ani nepohádá. Já bych rozhodně minimálně jednu manželku potřebovala.

Je mi jasné, že kdybych měla manželku, nemusela bych každé ráno vyskočit z postele s úsměvem na rtech, ale mohla bych si dovolit vstávat po zadku a nikdo by na mě minimálně hodinu nesměl promluvit. Zavřela bych se do kuchyně, do které by nikdo jiný nesměl vstoupit. Pokud by tam moje manželka přesto něco potřebovala, vzdychala bych a s výrazem mučedníka bych si stěžovala, že v téhle rodině nemám kouska klidu ani po ránu. V případě, že by na mě manželka navíc ještě promluvila, dostala bych hysterický záchvat, že já jí při snídani také neruším.

Pak bych si velmi zvolna začala tu snídani připravovat. Což znamená, že bych si otevřela krabici s mlékem a buď bych odřízla její růžek anebo odtrhla plastový uzávěr a jedno či druhé by mi odpadlo kamkoli po kuchyni. Poté bych nalila mléko do hrnku a přidala dvě lžičky instantní kávy, kterou bych částečně rozsypala po kuchyňské lince a částečně po podlaze. Zavíráním sklenice s kávou a úklidem mléka do ledničky bych se nezdržovala. Mám přeci manželku. Po vložení hrnku do mikrovlnné trouby, bych začala rozkrajovat rohlík. Nemohla bych ho ale krájet nad kuchyňskou linkou, tam už není téměř k hnutí, protože manželka ještě neuklidila, neboť jsem jí před chvílí z kuchyně vyhodila. Takže bych krájela nad podlahou, kterou bych totálně zasvinila.

Kdybych měla obzvlášť dobrou náladu, nedala bych si jen rohlík s máslem, ale udělala bych si pomazánku buď s česnekem anebo s cibulí. Jen ať to doma pěkně voní už od rána. Nezdržovala bych se loupáním nad táckem nebo nad košem. Ono se toho nakonec na tu linku ještě docela dost vejde. A vešlo by se víc, kdybych otevřela okno a vzniklý průvan by vše trošku rozfoukal po místnosti. To by nevadilo. Vím, že mám manželku a ta zamete, až se najím. Hlavně ale nesmí luxovat, aby nevzbudila moji nevoli, protože by mě tím po ránu rušila. Kdyby se manželka vzepřela, a řekla mi, že se jí ten bordel nelíbí a že mám víc dbát na pořádek, tak bych jí řekla, že je strašně nepříjemná, kdo to má vydržet, a že na ty její kecy nejsem vůbec zvědavá. 

Moje manželka by ale byla přínosem i pro komunikaci s mým manželem. Kdyby třeba v koupelně naházel oblečení na podlahu těsně vedle koše na špinavé prádlo, poslala bych svoji manželku, aby mu řekla, aby si po sobě uklidil. Také by mu vyřídila, že má vyhodit ze šuplíku v kuchyni všechny zátky od piva, které tam po otevření lahve dlouhodobě odkládá společně s otvírákem. Tím pádem by se manžel rozčílil na moji manželku a ne na mě, a naše dlouholeté soužití by nezkalil ani mráček.

A tak se sama sebe ptám: „Nebyla by to nádhera? Proč tedy sakra ještě nemám manželku?“

rodina Zimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5 b. / 38 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Aleno, když rozdávali vtipnou kaši jistě jsi šla aspoň dvakrát. Takto pojaté přání se mi jeví hodně humorné. Ale co na to Tvůj manžel??? Mně napadá jiné řešení: ke stávajícímu manželovi si pořídit domů ještě jednoho výkonného manžela místo služebné :-)
Jana Hošková
Perfektně napsané, vím, o čem mluvíte !!! Samozřejmě jsem to brala jako nadsázku. Byl to dobrý nápad ! :-))
Hana Polednová
Alenko, článek mě pobavil. Je to vtipné a něco podobného jsem zažila u babičky. Okolo dědečka poskakovala od rána do večera a posluhovala mu. Já měla štěstí, u manžela jsem tohle nikdy nezažila, v domácnosti se vším pomáhal, aniž bych to vyžadovala.
Soňa Prachfeldová
Alenko, no nevím, mít manželku manželka, možná v lepších rodinách se tomu říká služka , u nás je to rovnoprávnost mužů a žen :-(. A což ta polyamorie ? To by asi také v našem věku nebylo to pravé, ořechové. Možná, že by podle založení fungovalo manželka a manželka. My holky jsme ve většině případů čistotnější i milejší a možná by to i fungovalo :-) Vyplnit tajné přání - to znamená ohrozit manželství, protože bouchnout si do stolu, to mnoho mužů neunese . Vtipné, pobavila jsem se moc, díky.
Jindřich Berka
Dobrý den, paní Kopecká, každý si může vybrat. Já neumím být sám. Já musím slyšet dech ženy, cítit její vůni, celou noc, nejen "o vánocích". Samozřejmě to platí i opačně. Jak zpívá Vondráčková v Černých labutích: "Každý den bez tebe, jakoby nebyl". Doplňujeme se. Ona introvert, já extrovert. Ona klidná, já divoký. Také se pohádáme, ale respektujeme se. Vážíme se navzájem. Jdeme na kompromis. Možná, že jsme měli na sebe štěstí. Jedno vím určitě. Jsem pro ni ten pravý. Dne 10.4.2022 to bude již 40 let. Moc si jí vážím, jak se o mě stará a psíka, který přihopká, jak si žena pískne bych nikdy nedělal. Na to jsem moc maskulinní chlap. Jinak vám to přeji, každému vyhovuje něco jiného. Proto není svět nudný. Jindra
Eva Kopecká
Opět po čase jsem se opravdu s chutí zasmála. Jo dámy, s kým jsme vlezlý do manželství, s tím jsme potom tu domácnost sdílely. Na některé věci mám sloni paměť. Vážím si dnes svoji single domácnosti, kam přítel přijde na návštěvu, na den, večer, noc, víkend, pár dnů.....a čím jsem starší, tim víc si v tom samostatném bydlení lebedím. Samozřejmě občas něco zašantročiím a nemám, na kom bych si vylila zlost. Kdybychom tu byli dva a ona stejní, tak bychom se museli hádat od rána do večera....
Danka Rotyková
Je to vtipné, máte talent.
Eva Mužíková
Obdivuji každého, komu se v hlavě zrodí nápad napsat příspěvek na neobvyklé téma.
Zdenka Soukupová
Aleno, skvělé! Beru to jako nadsázku, ne jako stížnost a kritiku (někteří to tak možná berou). Moc jsem se pobavila.
Jindřich Berka
Dobrý den, závist není pěkná. Přece když nechcete manželovi "sloužit", tak můžete být sama. Je spousta žen, co účelně nechtějí v domácnosti chlapa. Nikomu vařit, nikomu prát. Když potřebují, tak dnes zvednou mobil a chlap přihopká. Na výlet, na sex, do divadla, na dovolenou, ale potom běž "po svých". Žehlit. Můžete se zařadit mezi tuto skupinu, která nakonec hladí doma většinou kocoura nebo psa. Já manželce pomáhám, vaření mám, ale zakázáno. Žena byla na kožním, má atopický ekzém a neměla by přijít do styku s mycími prostředky. Paní doktorka se jí ptá: "Paní Berková, máte myčku"? "Nemám". "Kdo myje u vás nádobí"? "Manžel". "To je dobrá myčka" praví paní lékařka. Jindra

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.