Bosé nohy ve sněhu
Foto: autorka

Bosé nohy ve sněhu

7. 12. 2021

Probudila jsem se. Do bronzové neděle. Dobře jsem se vyspala a svět se mi zdál hned růžovější. Pohledem z okna jsem poopravila své zdání. Je to bílá neděle. Ač bronzová neděle, za oknem bílá, čistá a krásná. Jak dlouho? Asi do odpoledne, nevadí, i prchavé chvilky bílého opojení stojí za to. Foťáček a jdu na to, dokonce bosky po ranním rozcvičení.Terasa zapadaná, sníh nádherně studil i hřál. Asi se začnu více otužovat, stejně budeme muset šetřit plynem.

Bosé nohy ve sněhu. Opojný pocit. Vnímám přírodu, živly, pohodu, která není v tuto chvíli ničím kalena. Nejsou to jen bosé nohy, je to i duše, která v ranním tichu zpívá. Je to chvilka, ale taková dokáže nabít pokorou i pocitem štěstí. Jsem ještě tady a mohu tohle vše prožívat. Možná, že jsem se přiblížila ke své podstatě. Možná. Nevím. Co člověk vlastně ví a zná? I vlastní pocity jsou mnohdy nepřenosné a pro druhé nepochopitelné. Občas. 

Tak ještě vyfotit, co mi doma skromně kvete, barborky už jsou ve váze, a jdeme si rozsvítit druhou adventní svíčku při kávě.  

Milí přátelé, přeji Vám všem krásné adventní dny a noci, plné pohody, lásky, přátelství a zdraví!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Přátelé děkuji opětně moc za vaše milé komentíky.
Hana Polednová
Soni, bezva pozitivní článek. Už je ten začátek....Probudila jsem se a dobře jsem se vyspala....To je vždy krásný vstup do každého nového dne. Díky.
Martina Růžičková
Moc hezké čtení i fotky. Přeji hezké předvánoční dny a kouzelné Vánoce. :-)
Alena Tollarová
I já Tobě přeji, aby další adventní dny plynuly v klidu a pohodě. Víš, že jsem nikdy bosou nohou sníh nevyzkoušela?
Elena Valeriánová
Připomněla jsi mi, že jsem si ještě nekoupila brambořík. Hezká úvaha, hezké ráno, díky za sdílení.
Soňa Prachfeldová
Alenko, Evko, Jitko, Danko moc děkuji :-)
Dana Puchalská
Soni,děkuju. Nejen za moc hezký článek, ale i za hezkou fotogalerii.
Jitka Hašková
Soňo, díky za přání a krásné fotky. Připomněla jsi mi, že jsem také kdysi chodila bosa ve sněhu, když jsem ještě neměla zasklenou lodžii a napadl mi na ní sníh. Dám se do toho znovu, ale musím počkat až nasněží a jít na trávu před dům.
Eva Mužíková
Soni, tak to je opravdu krásné přání, které i já opětuji. Také jsem několikrát stoupla bosýma nohama na snížek na balkoně, paráááda. Fotky jsou excelentní, krásný rámeček.
Alena Vávrová
Soňo, krásné přání opětuji!♥ Taky se těším se vším, co mi doma kvete a skoro bosa ve sněhu jsem byla 2x - jen v nazouvákách - pro barborky a pro listopadky do vázy ;-) .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.