GLOSA: Vtipy o prezidentovi Zemanovi jsou ubohé
Jmenování Petra Fialy premiérem FOTO: kancelář prezidenta republiky

GLOSA: Vtipy o prezidentovi Zemanovi jsou ubohé

28. 11. 2021

Nebyl jsem, nejsem a nikdy nebudu voličem a podporovatelem idejí Miloše Zemana. I když si za současnou situaci a dění okolo Hradu může do značné míry sám, většina vtipů a poznámek okolo jmenování Petra Fialy premiérem je – mírně řečeno Mirkem Dušínem – nečestná a nesportovní.

Jsem přesvědčený, že málokdo uškodil české společnosti více než právě Miloš Zeman a jeho parta. Ohýbání ústavy, jednoznačný příklon Hradu k Rusku a Číně, vyřizování osobních účtů se svými oponenty (ne)jmenování do různých funkcí, podivné zakázky pod režií kancléře, prezidentský mluvčí vyhozený díky svým kvalitám z profesní organizace… Je to smutné a ostudné ohlédnutí za uplynulými roky.

Bizarní divadlo provázelo i poslední týdny, kdy prezidenta dohonily jeho životní styl a choroby. To, co předvádělo jeho okolí zejména v prvních dnech po jeho kolapsu, bylo až k neuvěření. Zejména duo Ovčáček-Mynář působilo, jako kdyby absolvovalo profesní studium v některé z „banánových“ republik.

Vždycky se snažím posuzovat věci z hlediska jejich podstaty a věcně. Musím tedy říct, že se Hrad v posledních dnech částečně poučil. Dokonce mě překvapil snahou jmenovat rychle Petra Fialu premiérem. A když do toho prezidenta Zemana „ulovil“ covid, od své snahy neustoupil. Po konzultacích s hygienou zvolil řešení, které bylo funkční, byť esteticky dosti nestandardní.  Ale taková je doba…

A řada těch, kteří předpovídali odsunutí jmenování premiéra na jaro a brali to jako důvod k prodloužení vlády Andreje Babiše, zahltili nejen internet vtipy o prezidentovi v akváriu nebo soudní „kukani“ pro zložince, umělecké performanci a podobně. Místo toho, aby se dotyční zabývali tím podstatným, co při jmenování zaznělo. A to že prezident Zeman si ve svém stavu vyhrazuje právo hovořit s ministry, zda jsou ti praví pro svůj úřad. Jenže vláda je odpovědná sněmovně a za svůj tým je odpovědný premiér.

To je důvod pro debaty, diskuse, kritiku. Ale dělat si srandu z nemocného starce, byť si své játra a mozek zničil celoživotní láskou k alkoholu, je ubohost. Jako člověk zaslouží lítost a soucit.

politika prezident
Autor: Erich Noris
Hodnocení:
(3.8 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) Za Miloše Zemana : Nad hlavy blbců hleděl jsem/ i nad jejich víru ve mě,/ aby pak mých šme krmelcem/ vzdouvala se celá země... :-)
Hana Nováková
Pokud jde o zdraví člověka, jsem vždy opatrná. Nemocný člověk může být mým přítelem či nepřítelem laicky řečeno, nikomu bych ale nemoc, potažmo smrt nepřála a to ani, když má jiné názory a stojí proti mě. Bojuji jinými prostředky. Do takových hodnocení nikdy nepletu politiku, která je hodně ošidná. V tomto státě v poslední době když někdo v dobré víře něco udělá je to špatně. Kolikrát byl nemocen prezident Havel a další, prostě nemoc si nevybírá. Ale lid Havla nechával v klidu. Útočit na nemocného současného prezidenta je dokladem toho, jaký je člověk slaboch a ubožák. Nemusím Havla, Zemana, Babiše, Fialu, u každého mám dost výhrad. Když naší zemi bude vládnout Hurvínek, nebude stejně hodně lidí spokojeno i když bude demokraticky zvolen národem. A nikdo by neměl zapomenout, že existuje něco mezi nebem a zemí a vše špatné se vám brzy vrátí. I lidé, kteří tomu moc nevěřili se nyní často přesvědčují, že to tak funguje. A věřte, přivolávat na sebe nemoc, kdo by to chtěl?
Alena Švancarová
Zdeno Jírová souhlasím s Tvým názorem.
Lenka Kočandrlová
Pan Erich Noris nemá moji úctu.Nechápu,co má s tím lezením k Číně nebo Rusku.Jemu asi to extra odporné lezení do zadele Evropské unii a USA nevadí,ba dokonce ho považuje za něco přínosného! Já jsem pro to,aby se obchodovalo a vycházelo dobře se všemi zeměmi světa,hlavně jestli to je pro nás přínosné. Dělat gesta a pak dělat montovnu Německu,spoléhat se na země,které se na nás v historii už X -krát vykašlaly,to asi není dobré. Jsem moc zvědavá,jak si ta "nová" vláda se vším poradí,když doteď se zmohli jen na "Antibabiš". A ještě p. Noris nějak přešel tu trapnou snahu odstavit prezidenta od úřadu dle článku 66,kterým se různé nuly, hlavně v senátu,oháněly! Jo,kdyby byl tehdy zvolen "stahovač,tančící derviš Jirka",tak tomu by asi p.Noris dělal ze samé podlézavosti rohožku u dveří!
Milan Pochop
Cituji autora článku : Po konzultacích s hygienou zvolil řešení, které bylo funkční, byť esteticky dosti nestandardní. .......No a kdyby to hygienici udělali obráceně tj. že by v těch plexisklech byli Fiala,Mynář a ten další a pak i novináři to by pak bylo KRITIKY i ze strany autora tohoto slepence,jak že se to dodržuje HYGIENA. A co nejvíc se mi líbí jak mají redakce nastavená pravidla - Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy........Ale autor článku urážet pana prezidenta může i když tím svým článkem popuzuje k nenávistným příspěvkům i urážkám a vulgarismům !!!! Jak tak koukám,nebýt panem Zemanem,Babišem,Vojtěchem tak ti pisálkové nemají žádnou PRÁCI a tím i žádné MANY MANY MANY !!!!
Jiří Dostal
:-) :-) :-) Pane Zelenka, "ubohý článek ubohého autora" snad pustila do éteru skrze i60 sama redakce, snad omylem, snad jako sondu, co já vím. Nechte maličkých přijíti k vám, zapšklou a xenofobní zášť pana Norise z jeho textu stěží vyzobete, text je humpoláckou persifláží zemanovského typu, snad proto se mu dostalo cti našimi reakcemi. :-) :-)
Marie Ženatová
Už je zde v diskusi velmi mnoho příspěvků, které ukazují na ubohost autora. A protože se nechci zbytečně opakovat, nejvíc souhlasím s vyjádřením v diskusi s paní Zdeničkou Jírovou - snad bych to ani lépe nenapsala.
Zdena Proboštová
No pane Norisi vyblil jste se hezky. A věřte, že nová vláda bude debakl sám a očekávám, že koalice začne postupně tváří v tvář realitě blekotat cosi o tom, že "Babiš předal zemi v horším stavu, než si mysleli" a začne tradiční pravicový kolotoč. Zvyšování DPH/spotřební daně nemilosrdně spolu s inflačními tlaky zabrzdí spotřebu a dostane ekonomiku do recese. Zřejmě jste voličem těchto slepenců, takže hodně štěstí do budoucna ...
Jan Zelenka
Ubohý článek, ubohý autor. Zapšklá, xenofobní zášť je brzdou jakéhokoli vývoje. Tím plným hvězdičkováním ukazují diskutující sami na sebe.
Soňa Prachfeldová
omylem 5* mobil :-(

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.