Nerozhodný podzim
Foto autorka

Nerozhodný podzim

21. 11. 2021

Stal se zázrak a my konečně po dvou letech máme stomatologa. Dceři se to podařilo v Lovosicích a nám se to podařilo v Proboštově. Tato obec se nachází v okrese Teplice a vzhledem k tomu, že se nejedná o cestování, nebudu zacházet do podrobností. Informace o této lokalitě jsou k přečtení na Wikipedii. Jak už jsem se dříve zmiňovala, čtení v mapě je pro nás tak trochu oříšek, nicméně na cestu jsme se tentokrát ptali jen jednou. Manžel zjistil, že má mapu i v telefonu, a tak jsme ve stanoveném čase konečně stanuli v Proboštově před budovou, kde se stomatologie nachází.

Na cesty kamkoliv si s sebou samozřejmě beru i foťák. Podzim přešel do své druhé poloviny a nemůže se rozhodnout, jestli už to má vzdát, nebo ještě ukázat, co umí. A musím říct, že toho umí ještě docela dost. Barvy už nejsou tak krásné, jako v říjnu, ale sem tam se ještě objeví a zazáří, i když už to nečekáte. V šedi, která u nás vládne, se ještě stane, že slunce prorazí mraky a zableskne se na obloze. Fotila jsem z auta, prošla se kolem parku v Proboštově a cestou domů jsme se zastavili i na louce u silnice.

Zvu vás na poslední podzimní fotoprocházku přírodou, fotky z auta možná nebudou to pravé ořechové, ale na nic lepšího nebyl čas. Přeji všem krásné vánoce a hlavně lepší časy.

fotografování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Díky za procházku Proboštovem. Znám ho, proto mne článek a hlavně fotodokumentace celkem potěšily a vzbudily ve mně nostalgické vzpomínky.
Soňa Prachfeldová
Až do Proboštova jste zajeli. Hlavně, že je zubař. Je to hezké městečko a co by kamenem dohodil do Teplic. V Proboštově bydlí syn. Fotky mi připomněly známá místa.
Anna Potůčková
Se zubaři je to stejné také u nás. Když skončil náš zubař a šel do důchodu, tak naštěstí dcera měla kamaráda zubaře a všechny nás k němu zaregistrovala, takže jej máme na dosah. Jinak moc ráda jsem se podívala na Tvé hezké fotky.
Elena Valeriánová
Naďo, ty umíš i z takové nepříjemnosti jako je cesta k zubaři vytřískat, co se dá. Ty mraky vypadají zlověstně a podzim už má na kahánku. Ale jak zasvítí slunko hned je veseleji. I suché větvičky modřínů zlatě zazáří, tak tomu bylo dnes ráno u nás. Tak ať jste se zubařem spokojení a je dobře, že máš foťák vždy v pohotovosti.
Hana Polednová
Naďo, hezký podzimní článek s fotkami, které jsou typické pro toto období. Tmavé nebe, trochu toho sluníčka by nezaškodilo. Také mám takové fotky poslední dobou.
Alena Tollarová
V Proboštově jsem nikdy nebyla. Vánoční výzdobu na lampách máme připravenou už asi 14 dní, ale zatím nesvítí. Na betlém se mi zdá být opravdu brzy. A pohled na stejně šedivou oblohu mám už kolik dní. K zubařce taky dojíždíme do jiného města.
Marie Seitlová
Pěkná cesta k zubaři, pěkné fotky. I u nás je velký problém se zubaři.
Eva Mužíková
Zase jiné pohledy. Zkrátka umíš se dívat a je dobře, že se s námi podělíš. Ta titulní a pak ta s tím starým stromem je opravdu nádherná...
Helena Votíková
Je to dost smutné, že jste nenašli zubaře ve svém bydlišti. Na druhou stranu, pokud tento bude dobrý, je to terno. Fotky se ti povedly, i ty z auta. Pohled na ty vaše kopečky mě vždycky potěší. Jen ten ozdobený domeček se mi nelíbí. Nějak mi ta zvířátka k němu nepasují a připadá mi, že jich tam je moc. Ale je to hlavně pro děti a těm se to určitě líbí. Tak se opatrujte. Pa.
Dana Puchalská
Cesta zajímavá a fotky parádní. Ano, vánoční výzdoba je podle mně brzo. Ale to je asi móda a marketingové šílenství. Obávám se,že příští rok budou lidi zdobit už v říjnu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.