Je podzim, listopad - měsíc vzpomínání, smutku a nostalgie
Foto: autorka

Je podzim, listopad - měsíc vzpomínání, smutku a nostalgie

9. 11. 2021

Zvu Vás tímto na prohlídku fotogalerie hřbitovů našich i evropských, které jsem zachytila při svém cestování a toulání. Inspirovala mě k tomu naše fotografka Elena. Jestli chcete, můžete porovnat, jaké jsou v různých státech hřbitovy a jak se liší pochovávání zesnulých napříč naboženstvími:

fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Maruško,moc krásná galerie fotografií. Děkuju.
Blanka Lazarová
Maruško, moc hezkou sbírku fotek máš, ráda jsem si je prohlédla. Některé jsou fakt zajímavé. Díky.
Hana Rypáčková
Vždy tam cítím tíseň.
Anna Čípová
Maruško, ráda jsem si prohlédla hřitovy z různých zemí. U fotografie z Ukrajiny mě až zamrazilo. Děkuji, příprava fotogalerie si vyžádala asi hodně času.
Jan Zelenka
Zajímavá přehlídka. Nádherný hřbitov, plný uměleckých děl je ve Florencii, u kostela San Miniato. Hodně smutná procházka byla po rozsáhlém hřbitově v chorvatském Šibeniku pod pevností sv. Michala. Ležela tam spousta mladých kluků, padlých v té nesmyslné poslední balkánské válce.
Martina Růžičková
Zajímavé srovnání hřbitovů v různých zemích. Pěkné fotky.
Jana Šenbergerová
Pro mě jsou hřbitovy nejveselejšími zahradami, ve kterých je po celý rok plno květin. Díky za krásné fotografie. Také mi vadí, když se stanou cílem vandalů. Díky za krásné fotografie.
Vladislava Dejmková
Také jsem po Elenině příspěvku byla inspirovana a zamíŕila na hřbitov a trochu fotila. Ale spíš detaily a zajímavosti. Takovouto úctyhodnou sbírku fotek ze hřbitovů opravdu nemám.
Elena Valeriánová
Místa posledního odpočinku by měli mít lidé v úctě, protože většinou tam všichni spočineme. A je jedno, jestli tam chodíme jen z povinnosti a nebo z nostalgie, pro klid a útěchu. Jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Maruško, děkuji.
Soňa Prachfeldová
Pěkná přehlídka z různých zemí. Hřbitov je vizitka obce i pozůstalých, jsou to také dějiny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.