Olga Škopánová
27.10.2021 07:05
Očkování je mnoha lety prověřený způsob ochrany organismu před nemocemi. Díky očkování jsme se zbavili tetanu, tuberkulozy pravých neštovic. A já věřím, že se zbavíme i covidu. Nebo snad někteří pochybovači vědí o jiném způsobu jak zvládnout epidemii? Jestli ano tak sem s ním.
Jiří Dostal
27.10.2021 05:11
:-) :-) Dohady, dohady, dohady, nemusíme být zrovna Pilátem, abychom se
ptali "Co je pravda?", opírat logiku o "prý" - to už budu radši shovívavý
k paní Caklové, hlavně ale k sobě. :-) :-)
Martin Vrba
26.10.2021 21:21
Pane Milane, já se v prvé řadě řídím logikou a ta mi velí respektovat to, že čím bude méně nemocných jednotlivců, protože se naočkovali, tak bude i logicky méně té nemoci i v celé společnosti a i když máte pravdu, že i naočkovaní mohou šířit tu nemoc, tak podle ujištění epidemiologů je to daleko menší procento lidí, než kdyby společnost nebyla vůbec proočkována. Oporu pro své logické úvahy vidím také v tom, že prý v Portugalku se naočkovalo už 90% dospělé populace a že tam je pokles onemocnění velice patrný. Což je napsáno i zde: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/portugalsko-ockovani-statistiky-vakcina-covid-koronavirus-admiral-ockovaci_2110060644_eku
Milan Sova
26.10.2021 21:19
20:54 Další, který nepochopil :-)
Milan Milan
26.10.2021 20:54
Pane Vrabo. Zdá se že to máte tak trochu jednoduše nalajnované, ale život tak nefunguje. Zatím platí, že každý kdo se narodil, taky jednou umře. Jestli u toho bude 10 doktorů, jeden kněz, nebo nikdo je ve hvězdách. Vaše očkování vakcínou pfizer mělo chránit pouze a pouze vás, a tak bylo i výrobcem deklarováno. To co přidáváte jste odposlouchal zřejmě od propagátorů této vakcíny, ale realita je prostě jiná. (dnešní info - 25% positivních je očkovaných, 30% na jipkách je očkovaných) Ćili, i očkovaný může být positivní a předávát bacila na své okolí. Bohužel vláda se rozhodla že očkovaný bude určen jako bezinfekční, jen tomu viru jaksi zapomněli říct kde je jeho místo ve společnosti. Děje se totiž zásadní věc. Epidemie neočkovaných se mění v epidemii očkovaných. Bohužel "aparátčíci" to zatím tutlají, zkreslují data, vakcinované účelově netestují, nevylučují positivní do karantén padni komu padni, ale realita jim již láme a časem zlomí politické a PR provakcinační argumenty
Olga Škopánová
26.10.2021 20:21
Pane Vrba máte naprostou pravdu.
Jiří Dostal
26.10.2021 20:14
:-) Pane Vrba, poněkud jste si přestavěl a dostavěl nadhozený problém - imunita získaná očkováním versus testováním včas odhalenou a léčenou chorobou, když nemáte kapacitu vy, možná ji bude mít někdo jiný :-), znáte parametry imunity získané očkováním atd, obecně profylaktická opatření jsem si nedovolil zpochybnit, s pohotovostí vůči něčeho lezení si už snad děláte prdel samosernou tvorbou... :-)
Martin Vrba
26.10.2021 19:03
Pane Dostale: Vždyť očkování má význam i celospolečenský, ne jen pro jednotlivce. Možná je to dokonce i více jak 50 na 50 procent. Aby u každého, na kterého „něco leze“ (viróza, chřipka, zaražené prdy, psychóza, atd.) stálo 10 doktorů v sanitkách u jeho domu a čekali, až porve zakašle a hned ho začali léčit, tak na to nemáme kapacity – nemá je nikdo – dokonce ani pro všechny prezidenty. Tak si to podobně představují domácí rodičky, aby je prý nemocniční prostředí neiritovalo, ale kdyby se něco podělalo, tak že by pro jistotu měla sanitka „v plné polní“ stát kousek u domu. :) U toho očkování platí to stejné heslo jako u roušky: „Moje rouška chrání mne i tebe!“ (I když mne trochu dusí). Tedy „Moje očkování chrání mne i tebe!“ (I když já po něm mohu mít nějaké krátkodobé nežádoucí účinky.:)
Jiří Dostal
26.10.2021 18:22
:-) :-) Vážení, v 11,25 jsem imitoval myšlenkové pochody paní Caklové, která vsadila na sebespásu, víru v sebe sama. Navzdory parodickému přídechu však tento postoj není úplně hloupý, údajně některé studie dokládají větší ochranu před covidem včas podchyceným a kontrolovaným proděláním nemoci než očkování. Momentálně to připomínají údajně dezinformační Parlamentní listy dvěma články (laborantka Filipová, profesor Beran), ale tato informace o získávání či zpochybňování imunity není nová, takže opravdu nevím, jsem taky laik dvěma dávkami očkovaný a na třetí čekající, osobní zkušenost raději smlčím, je nepřehledná a nediskutovatelná, prostě nevím... :-) :-)
Jitka Caklová
26.10.2021 18:09
Pane Vrbo Vaše negativní energie se mě netýká, takže mi ani nemám pocit že mi cokoliv podsouváte, přesto že se o to silou moci snažíte. Klidně ve svém nepřátelském duchu, pokračujte. Vidím, že Vás to baví, tak Vám v tom nemám potřebu bránit a svoji "moc" si užívejte.
Načíst starší příspěvky