Olga Škopánová
27.10.2021 19:12
Paní Řezáčová paní Caklová by paní primářku hravě smázla.
Jitka Caklová
27.10.2021 17:05
.... s 1 300 000 členů a ještě s řadou dalších přizvukovačů mohlo být proočkováno 99% obyvatel, nepodajné by vystěhovali na Sibiř a byl by klid.
Jitka Caklová
27.10.2021 16:53
Zlatý komunisti.....:-) :-) :-)
Hana Řezáčová
27.10.2021 14:49
Virus nemá žádné anténky, žádné zařízení, které by mu signalizovalo "tam ne, tam ti pšenka nepokvete!", takže skočí klidně i na očkovaného a nějaký krátký čas, než přifrčí "armáda ve zbroji" se může stát, že dojde k přenosu na další osobu ... Souhlasím s paní Olgou, stát by vykrvácel na testech pro všechny, i tak to stojí desítky milionů denně - ale všichni mají nosit respirátory a být opatrní (i očkovaní, nemají výjimku) ... Kdyby byla očkována většina obyvatel, virům by se život hodně zkomplikoval, možná skoro znemožnil - a stát, by ušetřil - na testech, na léčbě, na ochromené výrobě atd. ... Škoda, že se nemůže zapojit do diskuze paní primářka Roháčová ...
Martin Vrba
27.10.2021 14:15
Tady je potíž v tom, že Covid – 19 je velice nakažlivá nemoc, kdyby to nebylo nakažlivé, jako je třeba mrtvice a existovalo nějaké očkování proti mrtvici, tak kdyby se někdo nechtěl proti mrtvici očkovat, tak by to bylo dotyčného jen jeho výsostné rozhodnutí. Jedná se tedy o celospolečenskou záležitost. Na internetu, ale i v soukromí jsem se setkal s mnoha odmítači očkování a u mnoha z nich postupně vyšlo najevo, že u některých se nejedná o odpor přímo proti očkování, že je to problém zástupný, ale že mají nějaké dřívější nebo i současné nevyřízené spory se společností a nyní jí to vracejí tímto způsobem, kdy se stávají konečně viditelnými, což se jim dříve nedařilo a nebýt covidu, tak by umřeli bez toho, aby mohli tuto osobní vendetu uskutečnit. Tito lidé by možná více potřebovali pohladit a pofoukat jejich staré bolístky, než je pranýřovat. Na to není ale čas. Přídavek pro uklidnění zdejší napnuté atmosféry. - Něco pro zasmání ze stejného soudku. Když mi bylo asi pět let, tak jsem byl nemocen a doktorka se s maminkou „nenápadně“ domluvila očima, že budou muset jít kalhoty dolů a že dostanu injekci, u dveří z ordinace stála zdravotní sestra, tam nebyl možný únik. Chtěl jsem uplatnit svou vůli, myslel jsem si, že se mě měla doktorka zeptat, zda chci tu injekci i já (první boj se společností), a tak jsem se nenápadně přesunul před ten bílý erární otoman a v mžiku jsem pod ním zmizel, tam jsem roztáhl ruce a chytil se těch noh a ne a ne to míso opustit. Z počátku se tomu smála doktorka i zdravotní sestra i maminka. Plná čekárna dalších dětí a ony tam všechny tři ženy šoupaly tím otomanem a já jsem kopíroval ten pohyb dole s ním. Pak najednou přestaly šoupat a doktorka řekla: Tak už polez ven, Martínku, už tě píchat nebudu. Já – fňukajíc: „Opravdu ne?“ Doktorka: „Ne, protože jsem ti dala tu injekci přes kalhotky, ty bojovníku!“ Svůj první boj s úřední mocí jsem tedy prohrál, ale bylo to pro mé dobro a i když jsem tam zahrát tuto etudu, kterou jsem si pak s tou doktorkou připomněl, když mi bylo už asi 18(?), ona to taky nezapomněla a zase jsme se tomu zasmáli, tak jsem tehdy odešel z ordinace bez obrázku, bylo to výchovné. Ale když jsem přecházel od ní k dorostovému a šel jsem si k ní pro kartu, tak mi ten obrázek dala. Byla to skvělá doktorka, jmenovala se Gutmanová na tehdejším OUNZ ve Vysočanech.
Olga Škopánová
27.10.2021 13:02
Paní Caklová musíte brát do úvahy finanční náročnost celého procesu. Stát nám zaplatil očkování a kdyby měl platit i očkovaným testy tak je za chvíli na mizině.
Jitka Caklová
27.10.2021 12:09
"slabý vir"? no to je mi novinka, a kdo určuje sílu, když do karantény stejně musí všichni. Pamatuji, když před rokem byl v potravinářské firmě jeden člověk pozitivní, bezpříznakový, nemoc se u něho neprojevila, ale celá provozovna musela být v karanténě. Do home offisu zkrátka výrobu převést nelze a všichni zaměstnanci museli být doma. Samozřejmě k námitkám se může přispět různými variantami, ale na celé věci to nic nemění.
Jitka Caklová
27.10.2021 11:38
09:21 Ano nikdo netvrdil, že očkování je 100%. Právě proto i kdyby to bylo "jen" 20% očkovaných pozitivních, jak se ukázalo i u Terezy, tak by povinné testy měli absolvovat i všichni očkovaní. "Papírem" se může ohánět kde kdo, ale na pohled nikdo nepozná kdo z očkovaných je pozitivní a kdo ne. U dělníků to platí stejně a až dojde "na lámání chleba", tak v ústraní budou trpět nejen neočkovaní, ale i očkovaní a ne jen důchodci.
Jiří Dostal
27.10.2021 09:55
:-) Věnuji této diskusi vlastní xenii (lokál není jenom pajzl, ale taky 6. ml.pád)
I když to takhle nevypadá/ slehla se po mně ve mně zem./ Lokálů prázdno plní vada,/ pro kterou nevím, který jsem/. :-) :-)
Soňa Prachfeldová
27.10.2021 09:21
Očkovaní se take nakazí snad z 1/5, nikdo netvrdil, že očkování je 100%. Ale přenáší slabý vir na ostatní a také sami zvládají lépe bez těžkých příznaků. Neockovani, bohužel horší stav a častěji musí být hospitalizováni. Zdravotníci pak odkládají další operace. Což je další neštěstí pro nemocné. A co lidé, co udržují prací chod země a děti? Důchodce, který již nic nechce, tak bude v ústraní dožívat neočkovaný, nebude tím trpět ? Je to moc těžké období .
Načíst starší příspěvky