Ilustrační foto: Ingimage
Zvažujete předčasný odchod do důchodu? Zjistěte, jestli na něj máte vůbec nárok
15. 10. 2021Zatím jste nedosáhli důchodového věku, ale už byste chtěli odejít do důchodu? Možností je odchod do předčasného starobního důchodu. Abyste na něj dosáhli, musíte ovšem získat alespoň 35 let pojištění.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Granda Nekonata
8.11.2021 04:19
pro paní Kopeckou: https://www.finance.cz/537022-vydelek-v-predcasnem-duchodu/
zde je vše podrobně vysvětleno
Antonín Nebuželský
17.10.2021 08:48
Antonín N použil bonmot z "vesničky střediskové", nicméně i onkologický pacient bude po deseti a více létech, zvlášť dnes, potřebovat každou korunu :-)
Obojí mám z vlastní zkušenosti. Vám přeji hodně štěstí a zdraví.
Eva Krausová
16.10.2021 18:55
Hani, běžte bez obav do předčasného důchodu. Já jsem v předčasném důchodu od dubna o necelé 2 roky dříve po 46 letech práce a vůbec toho nelituji, naopak. To, že se mi zkrátila částka mi vůbec nevadí, umím žít skrovně. S Antonínem N. nesouhlasím, naopak důchodu si má člověk užít, dokud mu zdraví slouží. Tak Hani neváhejte. Hodně zdraví přeji.
Věra Ježková
16.10.2021 01:48
Hano, já jsem šla před pár lety taky o dva roky dřív do důchodu. S vědomím, že valorizace se mě týkat nebude. Dosud jsem toho nelitovala ani minutu. A nějaké peníze navíc jsem dostala. Držím vám pěsti. :-)
Antonín Nebuželský
15.10.2021 19:38
Tělo má jít do důchodu zhuntovaný. Vydržte Hanko každá koruna bude, obzvlášť teď dobrá.
Hana Březáková
15.10.2021 19:22
Taky zvažuji, že bych šla příští leden - o dva roky dříve. Po 3 desítkách let sezení u PC mě příšerně trápí oči, páteř i karpální tunel, navíc za sebou mám onkologické onemocnění, a tam je prognóza vždycky nejistá... tak na co čekat? To, že budu mít méně peněz, to mi zase tolik nevadí, žiju skrovně... :-)
Eva Kopecká
15.10.2021 19:14
Nerozumím poslednímu odstavci...proč bych jako důchodkyně, která si chce přivydělat, nahlásila tuto skutečnost a nechala si pozastavit důchod...přece to mohu mít jako brigádu a ne si platit zase zdravotní a sociální...? Na nějaká procenta se můžu vykašlat...vždyť už jsem svoje do státní kasy odvedla....
Antonín Nebuželský
15.10.2021 16:31
Neuvažuji. Již šestnáct let pobírám. Jen se bojím, abych pobíral i nadále...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA