Zvažujete předčasný odchod do důchodu? Zjistěte, jestli na něj máte vůbec nárok
Ilustrační foto: Ingimage

Zvažujete předčasný odchod do důchodu? Zjistěte, jestli na něj máte vůbec nárok

15. 10. 2021

Zatím jste nedosáhli důchodového věku, ale už byste chtěli odejít do důchodu? Možností je odchod do předčasného starobního důchodu. Abyste na něj dosáhli, musíte ovšem získat alespoň 35 let pojištění.

důchody penze práce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Granda Nekonata
pro paní Kopeckou: https://www.finance.cz/537022-vydelek-v-predcasnem-duchodu/ zde je vše podrobně vysvětleno
Antonín Nebuželský
Antonín N použil bonmot z "vesničky střediskové", nicméně i onkologický pacient bude po deseti a více létech, zvlášť dnes, potřebovat každou korunu :-) Obojí mám z vlastní zkušenosti. Vám přeji hodně štěstí a zdraví.
Eva Krausová
Hani, běžte bez obav do předčasného důchodu. Já jsem v předčasném důchodu od dubna o necelé 2 roky dříve po 46 letech práce a vůbec toho nelituji, naopak. To, že se mi zkrátila částka mi vůbec nevadí, umím žít skrovně. S Antonínem N. nesouhlasím, naopak důchodu si má člověk užít, dokud mu zdraví slouží. Tak Hani neváhejte. Hodně zdraví přeji.
Věra Ježková
Hano, já jsem šla před pár lety taky o dva roky dřív do důchodu. S vědomím, že valorizace se mě týkat nebude. Dosud jsem toho nelitovala ani minutu. A nějaké peníze navíc jsem dostala. Držím vám pěsti. :-)
Antonín Nebuželský
Tělo má jít do důchodu zhuntovaný. Vydržte Hanko každá koruna bude, obzvlášť teď dobrá.
Hana Březáková
Taky zvažuji, že bych šla příští leden - o dva roky dříve. Po 3 desítkách let sezení u PC mě příšerně trápí oči, páteř i karpální tunel, navíc za sebou mám onkologické onemocnění, a tam je prognóza vždycky nejistá... tak na co čekat? To, že budu mít méně peněz, to mi zase tolik nevadí, žiju skrovně... :-)
Eva Kopecká
Nerozumím poslednímu odstavci...proč bych jako důchodkyně, která si chce přivydělat, nahlásila tuto skutečnost a nechala si pozastavit důchod...přece to mohu mít jako brigádu a ne si platit zase zdravotní a sociální...? Na nějaká procenta se můžu vykašlat...vždyť už jsem svoje do státní kasy odvedla....
Antonín Nebuželský
Neuvažuji. Již šestnáct let pobírám. Jen se bojím, abych pobíral i nadále...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody