Když muž zůstane sám
Ilustrační foto: pixabay.com

Když muž zůstane sám

8. 10. 2021

Když muž zůstane sám

na sebe odkázán

s lecčíms si rady neví

na domácnost je levý

 

pořádek jakž takž zvládá

než ozvou se mu záda

při luxování v ohnutí

Bolest je rovnat přinutí

 

Neumí pračku zapnout

ni prostěradlo napnout

při převlékání polštáře

žene se mu krev do tváře

 

zasténá můj milý osude

snad to tak na věky nebude

buď tady na světě nechci být

nebo zas se ženou žít

 

 

Moje poezie
Hodnocení:
(4.8 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Horenský
...a dokonce si i zpívám
Petr Dvořák
Když muž zůstane sám a není takové nemehlo, které neumí zmáčknout knoflík u pračky jak muž z básně, má to jisté výhody. Např si můžu k jídlu dát na co mám chuť, třeba tatarku, kečup, banánek v čokoládě a nikdo vám neříká, co je zdravé a po čem se tlouste. Nemusím do zblbnutí se svým artrotickým zápěstím s bolestí otírat pokapaný vodovodní kohoutek. Vyluxuji jak je třeba ne proto, že je sobota (nebo středa - podle zvyku ženy). Do lesa se psem si vezmu to, co je pohodlné a v čem si můžu sednou na kdejaký pařez nebo si kleknout při focení a ne to, v čem vypadám in. Nemusím sledovat debilní pořady typu Popelka, Prostřeno, Panoptikum - to je můj název pro šílenost Honzy Musila s názvem Nebezpečné vztahy. Ani nesleduji soudní bizár Soudkyně Barbary. Ani nemusím nechtě sledovat od rána 100x opakovaného Krapola a Kurňa co to je nebo Šípa s jeho omletými diskusemi ani věčně navoskovaný knír jakéhosi strejdy – detektiva, ale pustím si detektivku, kde je adrenalin. Nebo občas western. Nemusím šílet u SuperStar a sledovat dementní dospělé, jak hází munčičáky na taneční parket Star Dance. Ani nesleduji veselé povedené taškařice made in USA. UFF! Několik roků jsem žil sám, pak na několik roků ne a STAČILO!!!! Už zase skáču přes kaluže a nevadí mi, když do ní občas čvachtnu. Zmáčknu knoflík u pračky.
Zdeněk Horenský
Každé mé psaní není jen o mně, jak by to mohlo vypadat, obecně, ale samozřejmě z některých situací ....veršované příběhy mužů, žen...... mimochodem na svou obranu: nejsem domácí kutil, ale zvládám všechno....
Zdenka Soukupová
Moc hezká básnička, i když ne moc optimistická. Ale určitě vše zvládnete, Zdeňku. Čekám na další báseň, jak Vám jde zapnout ta pračka, jak už zvládáte převlékat polštáře, jak Vás začaly bavit všechny domácí práce a zpíváte si při tom. ☺☺☺
Dalibor Polanský
Na mě sice tato báseň neplatí, jsem dost samostatný, ale jistě je spousta mužů, kteří se v ní poznají. (:-)). Výborně,
Jana Kollinová
Samozřejmě chcete na světě být a nezbývá než se bít!
Jana Kollinová
Samozřejmě chcete na světě být a nezbývá než se bít!
Zuzana Pivcová
Já myslím, že je to velmi rozdílné, protože někteří muži byli velmi samostatní a činorodí už za života manželky, ty pak samota tak moc nezdolá. Myslím po fyzické stránce. S psychikou je to asi horší.
Jana Šenbergerová
Moc bych vám přála tu druhou možnost, aby vám zase bylo líp. Ještě je tu třetí možnost ... jak je to s tou nouzí?
Dana Puchalská
Líbí, líbí, líbí.... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.