Moje aktivní léto: Příběh srpnového rána
Foto: autorka

Moje aktivní léto: Příběh srpnového rána

20. 9. 2021

Na začátku byl manželův dotaz, zda ho zavezu na Staré Zubří, odkud půjde přes kopečky do Mořkova /jeho rodná vesnice, ke které má silný citový vztah/. Slíbila jsem dovoz, ale měla jsem podmínku. Vyjedeme brzy, abych mohla pozorovat východ slunce v blízkosti turistického přístřešku pod Hradištěm.

Pochodovat jsme začali chvilku po páté hodině. Bylo šero, ptáci vítali nový den svým zpěvem a voda v potoce vesele skákala přes kameny. Manžel nasadil tempo, kterému jsem nestačila, a brzy mi zmizel z dohledu. Na vytipované místo jsem dorazila včas, ale slunce mělo zpoždění. Kdyby mě někdo pozoroval, tak si bude myslet, že vidí blázna. Pár kroků doprava, pár kroků doleva, a když sluneční paprsky ozářily krajinu, tak jsem zvolala:„Jupíííí“. Pozorovala jsem přírodní divadlo a snažila se zachytit tu krásu. Na zpáteční cestě jsem ještě zastavila u polí mezi Rožnovem a Zubří a pořídila pár snímků.

A co následovalo po návratu domů? Nákup a příprava oběda. Na manžela, který se vracel domů vlakem a autobusem, jsem s obědem počkala.

Jaké bylo desáté srpnové ráno v našich končinách, můžete vidět ve fotogalerii. Ale skutečnost byla mnohem krásnější, to mi věřte.

Můj příběh Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Krásné fotky. Děkuji. Rána jsou pěkná asi všude. Stačí vyjít před dům nebo na dvorek a rozhlédnout se kolem. Probouzí se příroda i ptáci...
Zdenka Jírová
Obdivuji vás, že jste tak vytrvalá. Zážitek byl krásný, fotky také.
Libuše Křapová
Chtěla jsem napsat - Aničko, to je paráda - a nechtě kopíruji Evu. Aničko, ale opravdu krásná fotoreportáž :-)
Eva Mužíková
Aničko, to je nádhera.
Anna Čípová
Děkuji za komentáře, moc potěšily. Příroda je mocná čarodějka a já jsem jí vděčná za všechny krásy, které nabízí každý den. Už se těším na barevný podzimm. Jen upřesním, že na tento výlet jsem vtávala ve čtyři.
Elena Valeriánová
Aničko, živé si tě dovedu představit, jakobych tam byla s tebou. Miluji taková rána, když se den začíná probouzet a slunce zlatí den. Děkuji za krásnou fotoreportáž.
Vlasta Ledlová
Krásné fotky. Moc se mi líbí.
Zuzana Pivcová
Přeji vám oběma, že jste si ten výlet užili. A já si teď můžu prohlížet krásné fotky.
Alena Tollarová
Měla jsi krásné ráno. Já se těžko přinutím vstát brzy a je to škoda, protože probouzející se den má svoje kouzlo, což je na Tvých fotkách dobře vidět. V pět hodin jsem naposledy vstávala na vlak do Olomouce a vlastně jsem s tím pro samé těšení ani neměla problém :)
Dana Puchalská
Aničko,ani nevíš,jak já Ti tiše závidím krajinu ve které s manželem žijete. Umíš nádherný snímky. A já Ti za ně děkuju.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.