Flora Olomouc - léto 2021
Foto: autorka

Flora Olomouc - léto 2021

25. 8. 2021

Co psát o výstavě květin? Hlavní expozice Souznění s přírodou byla inspirovaná starověkými visutými zahradami královny Semiramis. Ukázala krásu květin známých i cizokrajných, podpořenou nápaditými vazbami v kombinaci se sochami, kameny, nad vodní plochou byly další levitující záhony.

První patro bylo věnováno bylinkám a koření, stejně jako páteční doprovodný program. Nejvíc mě zaujala přednáška Mgr. Podhorné, přiblížila začátky firmy, kterou začala budovat až po odchodu do důchodu. Vždy milovala přírodu a její dary, studovala, získávala informace v oblasti lidského organismu i alternativní medicíny. Začínala skromně s výrobou bylinných tinktur a mastí, výluhů až po výtažky z pupenů rostlin–gemmoterapeutika. Firmu postupně rozšiřovala až do dnešní podoby, kdy otevírá regenerační a zdravotní centrum. Naděje dodává své výrobky do lékáren a předních velkoobchodů po celé ČR i v zahraničí.

Hodně lidí odcházelo s taškami plnými květin, které se prodávaly v mnoha stáncích.

Pokud chcete, pokochejte se fotkami z Flory i záběry z nedalekého rozária, kde se ještě dala najít i poupata.

Autor: Irena Drob
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Pokochala jsem se.
Soňa Prachfeldová
Krásná a vyhlášená výstava. Kdysi jsem od J.Podhorné něco objednávala na dobírku. Moc hezké fotky.
Marie Měchurová
Iri, vím, že jsi velká milovnice kytek všeho druhu. Věřím, že jsi si tu krásu užila a nějakou kytičku přivezla na památku. Fotky se mi moc líbí.
Alena Várošová
Iren,měla jsem volné vstupenky na Floru a chystala jsem se tam zajet a když jsem to řekla synovi ,že pojedu bylo už po Floře skončila.U tak děkuji za krásné fotky.
Zuzana Pivcová
Výstavu Flora Olomouc jsem nikdy nenavštívila, lituji. Tak jsem ráda, že mohu vidět tak krásné fotky. O pí. Mgr. Podhorné vím, myslím, že bydlí tam, co Růženka Antlová, která ji osobně zná. Firma Naděje má hodně rostlinných přípravků, které jsou k dostání i ve speciálních prodejnách v Praze. Rostlinné tinktury i čaje.
Jana Šenbergerová
Děkuji, že jsem něco mohla vidět alespoň virtuálně. Růže kvetly krásně. Na Floře se mi vždycky líbilo.
Marie 00000
Krásné fotky.
Jitka Hašková
Děkuji za krásnou procházku Florou Olomouc.
Naděžda Špásová
Ireno, to je nádhera, nikdy jsem v Olomouci ani na Flóře nebyla, je to trochu z ruky, ale pastva pro oči a nos to určitě je. Krásné fotky, díky za procházku. :-)
Daniela Řeřichová
Mockrát děkuji za fotodokumentaci Flory Olomouc. Jezdívali jsme s manželem mnoho let a vždy byli nadšeni tématickou expozicí. Domů jsme si odváželi plné auto sazenic a také nás zajímaly odborné přednášky. Vždy hrál i cimbál, který mám ráda. Určitě jste si to užila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.