Okolí Lipna se mění
Foto: autorka

Okolí Lipna se mění

19. 8. 2021

Po dvou letech opět na Lipně a nestačím se divit.

Procházím nejprve obcí a v okolí vodní nádrže mne zaujmou rozestavěné luxusní apartmány MOLO Lipno Resort*****.

Pokračuji směrem k lanovce a vidím nový hotel, kde předloni byla začínající stavba, hloubily se základy.

Na kraji hotelu vidím cukrárnu a jdu na jejich specialitu zvanou povidloň. Co myslíte, o co jde? Připadá mi to jako obdélníková kobliha, pomazaná povidlama a naparáděná čerstvými švestkami s krémem. Dávají mi k tomu vidličku, usedám ke stolečku a už vím, proč. Uvnitř je tak dobrá náplň, že nelituji, co jsem zaplatila. 

Po prohlídce scházím dolů k vodní nádrži přes promenádu, kterou znám. Spousta dětí s rodiči a prarodiči s kočárkama, na koloběžkách, kolech, pěšky. Začíná vykukovat slunce, a tak hurá k vodě. Najednou vidím další stavbu. Její dominantou je 150 metrů dlouhé dřevěné molo zabudované přímo v přehradě, zatím nejdelší v Evropě. Budou zde úchvatné výhledy do okolí, s restaurací a vyhřívaným bazénem.

Také se jdu slunit k vodě a sleduji pohyb a odpočinek zároveň.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Bude to v létě 2 roky, co jsme byli na dovolené nedaleko Lipna. Celé okolí jsme si prošli a moc se nám tam líbilo.
Marie Faldynová
Bydlím 11 km od Lipna, nebyla jsem tam asi 5 let a málem jsem tam zabloudila, jsou tam nové budovy, obnovené budovy a tu a tam budovy staré. Mě se ta změna líbí, ale že je tam hodně návštěvníků může někomu vadit. Mě je to milejší než minulý režim, kdy na Lipně místo rekreantů byli všudypřítomní pohraničníci.
Jaroslava Handlová
Myslím, že bych se asi taky nestačila divit. Ale chvilka na tom dlouhém molu by se mi líbila. Na Lipně jsem byla naposledy před sedmi lety, viz. https://www.i60.cz/clanek/detail/9062/moje-leto-2014-v-korunach-stromu-nad-prehradou-lipno
Jan Zelenka
Kdysi dávno jsme tam trávili krásné dovolené s výlety do rakouské Solné komory. Dnes už na to nemám. Ale je to krásné místo.
Jitka Mošovská
Z doslechu vím, že je o byty a apartmány v této lokalitě velký zájem. Pravděpodobně to budou sportovci, celebrity a politici. I když do Č. Krumlova je to 40 km a Č. Budějovic 60 km tak hodina jízdy za prací. Snad také zde staví i Rakušané.
Soňa Prachfeldová
To jsou změny, byli jsme tam asi před 5 lety, nádherné západy slunce, jen nemusím tak turisticky zaplavenou oblast.
Martina Růžičková
Lipno je krásné, ale líbilo se mi více v klidnějších dobách před masovou výstavbou apartmánů a různých lákadel pro movitější turisty.
Alena Vávrová
Lipno mi, bohužel, ve výčtu navštívených míst chybí, velice mne zajímá a doufám, že se tam ještě někdy podívám. O tom, že se tam hodně staví, jsem už četla.
Alena Velková
Zajímavé...už dlouho jsem tam nebyla.
Zuzana Pivcová
Jitko, na Lipno a zpět jsem jela před lety z Budějovic s kolegy - pedagogy z tehdejší NDR. Nemám tušení, jak to tam vypadá v současnosti. Východoněmecké turisty s karavany vystřídali později Holanďané. A dnes? Odrazují mě už jen ty názvy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.