Dobrodruh na cestách 3. Kolo
Foto: autorka

Dobrodruh na cestách 3. Kolo

14. 7. 2021

Kolo je velice dobrý společník při mém rajzování ostrovem.

Od penzionu se silnice mírně svažuje, v centru vesničky jsem za minutuimg-8854.jpg

a jsem vlastně hned u moře,

 

img-8870.jpg

protože do Vrbosky zasahuje mořský záliv, který Vrbosku rozděluje a mosty ji zase spojují.

img-8832-1.jpg

Život pulzuje na obou březích.

img-8873.jpg

Nechybí hospůdky, kavárničky, obchody.

img-8831-2.jpg

Záliv také  slouží jako dlouhé přístaviště. Jako my Češi máme většinou před domem zaparkovaný vůz, místní mají u domu zakotvený motorový člun.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   img-8828.jpg                                                                                                          Já ale jezdím kousíček dál a u své zátoky jsem za tři minuty.

o7.jpg

Protože při cestě zpět je to mírně do kopečka, měla bych teoreticky dojet k penzionu za šest minut. Ha, ha. I Mili říká, že dolů veze kolo jeho a na cestě domů veze kolo on. Jenže Mili cestu do kopečka zvládne za patnáct minut, já se táhnu jak mraky, jsem uřícená z toho vedra a z toho "vysokohorského" stoupání, trvá mi to s deseti přestávkami hodinu a posledních pár metrů už se o mne pokouší infarkt. Spasím se skokem do sprchy a pak poloha ležmo a další hodinu se z té procházky vzpamatovávám. A pokaždé si říkám, zítra se na to vykašlu a k moři nepojedu...ale ráno už je mi zase fajn a touha mne žene sednout na kolo a jet.

 

Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Helenko, touhy jsou neodbytné, viď?! A Tvoje aktivity vytrvalé. Užívej si pobyt vesele, radostně, a hlavně zdravě, abychom mohli číst další humorné stránky deníku od dobrodružky na Hvaru.
Soňa Prachfeldová
Přeji Helenko super dny a kolo zvládáš dobře, vždyť nikam nepospícháš.
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko cestovatelko také ráda čtu tvoje zajímavé postřehy doplněné fotečkami.
Anna Potůčková
Tvůj deníček si ráda pokaždé přečtu, je pokaždé vtipný!
Martina Růžičková
Podle fotek je Vrboska malebná :-). Koupání v moři jistě za tu "horskou prémii" při návratu stojí. Přeji samé pohodové dny.
Daniela Řeřichová
Díky za vtipné pokračování cestovatelského deníku.
Elena Valeriánová
Dovolená na Hvaru byla jedna z nejkrásnějších. Tak se tam měj pěkně a pozdravuj moře. Jen nebudu stačit sledovat tvé zprávy, je jich moc a času málo.
Jan Zelenka
Užívej si, užívej, ale dovol mi trochu té ošklivé závisti. Chorvatsko je nádhera, projezdil jsem ho autem, bohužel Hvar neznám. Hlavně zdraví, na to je dobrá Malvazije, nebo Teran.
VANDA Blaškovič
Malinko upřesňuji. Na kole dolů od penzionu do centra městečka je to 1 min, zpět nahoru pěšky 5 min, pro zdatné na kole 3 min. Helča popisuje cestu na "její" plážičku. Ta je vzdálenější.
Zdenka Soukupová
Helenko, nebyla by k dispozici taky fotečka na téma: Já na kole? Já vím, jsem zbytečně zvědavá, omlouvám se...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.