Letní mňamka: Ostružinový řez
Foto: autorka

Letní mňamka: Ostružinový řez

25. 6. 2021

Osvěžující letní dezert z ostružin, který udělá radost vám nebo třeba vaší návštěvě. Vyzkoušejte.

Bílé těsto: 8 bílků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva

Tmavé těsto: 8 žloutků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva

Ostružinová náplň: 250 g másla, 250 g krystal.cukru, 2 vanilkové pudinky, 600 g ostružin, 500 ml vody

Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření, 125 g 100% tuku

Pracovní postup:

Bílé těsto - Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva

Tmavé těsto - Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva

Na plech vyložený papírem (trošku jej pomastíme) na pečení děláme střídavě bílé a tmavé hromádky těsta a na tmavé těsto navrstvíme zbytek bílého těsta, trošku zarovnáme a pečeme při 200°C asi 20 minut.

Ostružinová náplň - Ostružiny, cukr a 400 ml vody přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Pak přecedíme a ostružiny navrstvíme na vychladlý plát upečeného korpusu . V 100 ml vody rozmícháme pudinky, vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé. Do vyšlehaného másla zašleháme 2/3 vychladlého želé na růžovou náplň.

Ostružinový řez - Plát s ostružinami zalijeme 1/3 teplého želé. Jakmile trochu vychladne, tak potřeme náplní a potřeme čokoládovou polevou, dáme ztuhnout a nazdobíme dle vlastní fantazie. Já použila drobné cukrové ozdoby zakoupené v cukrárně.

 

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Moučník vypadá krásně, ale nevím, kam bych skočila na ostružiny.
Alena Švancarová
Ono by to chutnalo určitě,ale je to zbytečně pracné.Existuje spousta výborných ovocných a podstatně jednodušších.Jistě mi dáte za pravdu.
Naděžda Špásová
Aničko, to by mi asi chutnalo, vypadá to zajímavě a krásně.
Alena Vávrová
Ostružiny nemám, ale malin bude možná dost. Ovšem je to dost pracný moučník, takže nejspíš bych ho vyrobila na nějakou rodinnou oslavu. Aničko, přeji všechno NEJ do nového začátku v novém bydle. Atˇ se vám ve Chvalčově dobře žije!
Jana Šenbergerová
No proto, Aničko. Ať se ti ve tvé nové kuchyni dobře vaří, peče, smaží a všem chutná. :-)
Marie Seitlová
Krásně to vypadá a určitě i chutná.
Hana Šimková
Škoda, že nemám ostružiny.
Vladislava Dejmková
Ostružin mívám na zahradě dost a ti zmlsaní je nechtějí jíst, protože jim vadí jejich seminka. uvařit a procedit je výborný nápad, někdy tento moučník vyzkouším.
Eva Mužíková
Mňam, mňam... taky mne hned napadlo, že jsi nezmar a při stěhování stačíš upéct takovou dobrotu. Už mi to je jasné.
Anna Potůčková
Jani Š. při stěhování jsem to nedělala, dělala jsem jej asi tak před 2 roky z darovaných ostružin. Myslím si, že by to šlo i z jahod, nebot jsou také letní ovoce. I proto se těším na Chvalčov, kde budu mít svoji kuchyn a budu moci zase péci, kdy se mě zachce. Takto jsem se s dcerou musela domlouvat, zda bude potřebovat kuchyn či ne, a pak děti mě byly za zadkem a chtěly pomáhat, olizovat krém apod. Ted jim budu moci něco upéci i jako překvapení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA