Chvilky naděje
Foto: autorka

Chvilky naděje

24. 6. 2021

Já vás zdravím.
Dnes se konala akce Chvilky naděje, což je spolek postižených. Pozvali školu z Červeného Kostelce a předváděli dětem, jak se žije postiženým mezi námi.
V parku se zřídilo 7 stanovišť a na každém bylo jiné postižení. Děti si vyzkoušely různé pomůcky nevidomých, jak se ovládá vozík nebo chůzi o berlích. Akce byla zaměřena především na nevidomé.
Já měla stanoviště, kde si děti vyzkoušely objevování předmětů hmatem.
Děti přijely kolem deváté hodiny a po krátkém úvodu se rozběhly po stanovištích.
Obcházely jedno stanoviště za druhým ve skupinkách. Bylo vidět radost v jejich očích, a tak jsme byli rádi i my dospělí.
Dopoledne rychle ubíhalo a všichni se dobře bavili. Věřím, že jsme se tak trochu zasloužili o úsměv na dětských tvářích.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Růženko, to je hezké rozdělit se s dětmi o pocity. Přeji ti hodně zdraví a hezké léto.
Alena Vávrová
Milá Růženko, ráda tě tu opět vidím a tvoje aktivity mě také těší.
Martina Růžičková
Velmi si cením obdobných akcí. Je dobré, když mají lidé představu, jak se žije postiženým. Naučí je to lépe chápat jejich potřeby i to, jak jim mohou být nápomocní, jak reagovat při setkání s nimi. Maminka byla na konci života několik let silně slabozraká a poslední dva roky zcela slepá, takže vám ze zkušenosti, jak se to důležité.
Anna Čípová
Záslužná akce. Dík za její přiblížení.
Zuzana Pivcová
Takových a podobných akcí si, Růženko, moc vážím. Dobře, že jste o tom napsala.
Daniela Řeřichová
Děkuji za zprávu o tom, že jsou mezi námi lidé se srdcem na správném místě. Pěkná akce má zároveň užitek pro obě strany a jistě byla i hezká nálada. Přeji mnoho dalších dobrých nápadů a pevné zdraví!
Naděžda Špásová
Růženko, máte můj obdiv, zasloužíte si ho, dělat cokoliv pro postižené je obdivuhodné. :-)
Anna Potůčková
Určitě to není na škodu poznat pomůcky po postižené. A mnohdy je to nápad i v různých soutěžích. My když v práci měli Mikulášské večírky, tak se tam např. soutěžilo poznat určité věci se zavázanýma očima. Tak jak to musí poznávat zrakově postižení. Ovšem z žen všechny zcela bezpečně poznaly vibrátor, u čehož se nejen muži hodně zasmáli, jak si ženy s danou věcí rozumí

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.