Stýskání
Foto: archiv autorky

Stýskání

15. 6. 2021

Nevím, jestli to není moc brzy, ale vzhledem k tomu, že život utíká rychle, tak ano, trochu se mi po vás, kteří mi píšete pod mé články hezká slova, někdy možná i méně hezká, ale upřímná  slova, zastesklo. Ano, stýská se mi a já to nezapírám. Každému člověku se po něčem stýská.

Některé zážitky se nedají zachovat věčně, a tak odejdou a nám se po nich začne stýskat. Musíme si proto každého hezkého zážitku v životě vážit, protože on se už nevrátí a nám se stýská. Stýskání není moc užitečné, ani příjemné. Snažíme se některé hezké zážitky vyvolat, ale ono to opravdu už nejde.

Už nikdy nezažiji bezstarostný život dítěte, nezažiji radost z udělané maturity. Nezažiji už krásné prožití první, druhé i třetí lásky.  Nezažiji radostný pocit při narození dětí. Také nezažiji krásné dovolené u mého milovaného moře. Nezažiji tanec na plese i jinde. Nezažiji krásné přátelství, které už odešlo. Nezažiji to, protože se opravdu nic neopakuje.

Zážitky nejsou vždy pěkné, ale po těch se nám určitě nestýská.

Život utíká a začínáme si stýskat po mládí. Je to prostě o tom, že si musíme vážit každého hezkého okamžiku, protože  se už opravdu nevrátí, ale bude se nám po něm stýskat.

A tak se nedivte, že se mi stýská i po vás.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Pane Václave a to je také to stýskání. Nic se nevrátí.
Václav Soukup
Vy jste byla fešanda paní Hano !
Marie Měchurová
Zatím nemám moc času na stýskáni, pořád se něco děje. Když si ale prohlížím fotky z dětství a mladí, z doby, kdy byly děti malé, lituji, že už se to nikdy nevrátí.
Dana Puchalská
Ahoj Hani. Jsem ráda,že jsi zase zpět. Neznám nikoho,komu by se občas po něčem nezastesklo.
Zuzana Pivcová
Přidám se k názorům, které tu vyslovily Alena Š. a Věrka. Jsem ráda, když tu lidé spolu vycházejí dobře, což vůbec neznamená, že musí mít všichni "povinně" stejný názor.
Věra Ježková
Hani, hezky jsi své stýskání zúročila. Mně se po mládí nestýská. Loni se mi hodně stýskalo během dlouhé koronavirové karantény po mých nejbližších, s nimiž jsem nemohla být. Teď se mi občas zasteskne po mamince, která v lednu zemřela. Moc mě potěší, pokud už zde ke stýskání neuvidíš důvod. :-)
Alena Švancarová
Jsem tady velmi krátce a neznám Vás.Po přečtení Vašeho Stýskání jsem si hned řekla,že Vám odpovím.Nechala jste se zbytečně vytočit,neměla jste utíkat,proč?Třeba ten pán ani nemyslel to svoje prudění tak zle jak Vám to přišlo.A tak je dobře,že jste si to nechala projít hlavou a vrátila se.Budte vítána.Opravdoví prudiči se otráví klidem druhých a odejdou sami.Někdo chybí někdo tolik ne.Ale každý je vítán.To je můj názor.
Dana Procházková
Paní Hanko, to je dobře, i mně se stýskalo po Vašich milých a inteligentních článcích.
Hana Šimková
Já jsem se nechala zbytečně vytočit, ale ustupovat se nemá a tak proto se vracím.
Hana Šimková
Jitko, máte pravdu, já se na něco těším každý den. I teď jste mě potěšily.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.