Prudič
Ilustrační foto: pixabay.com

Prudič

24. 5. 2021

Prudič je člověk, který musí mít vždy a ve všem pravdu. Myslí si, že na to má právo. On je přece ten nejchytřejší, a tak má největší právo k prudění. Prudič si málokdy připustí, že je svým chováním vlastně směšný..

Ještě více vás překvapí, když svému chování říká humor. On totiž o humoru nemá ani ponětí. On se snaží většinou lidi svým pruděním otrávit a teprve potom má pokoj a může jít klidně spát.

Je zajímavé, že si prudič vezme vždy do parády jednu osobu. Té se snaží něco dokázat a nedá si pokoj, dokud nedosáhne svého. 

Prudiče je třeba si držet od těla, ale někdy to možné není. Hlavně, když je to prudič listovní. Pokud je to prudič slovní, je možné od něho daleko odejít. Prudič se vás ale drží a chrlí na vás svá moudra, dokud vás alespoň trochu neotráví

Prudič je opravdu nevyléčitelný, tak ho můžeme trochu litovat, ale to je asi všechno

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Václav Soukup
Jsem moc rád, že jste se k tomu takhle postavil a že jste i s příspěním mé výzvy začal psát. Takže všechno dobrý a ať Vám to " dál píše " !
Martin Vrba
Pane Soukupe, máte pravdu, už jsem dostal vynadáno i od své ženy, že jsem byl k paní Šimkové zbytečně ostrý, že ona vůbec nepochopila, že to nemyslím vážně, že jsem měl v ten okamžik s tím přestat a nedusit jí, polepším se ve všem! Budu se snažit být srozumitelnější. Slibuji!
Václav Soukup
Tak pane Vrba, přečetl jsem si Vašich 6 obsáhlých komentářů k článku paní Hany Šimkové, které zcela zničili seriózní diskusi. My chlapi si můžeme říci všechno, ale Vy jste tam paní Hanu zbytečně trápil pro nic za nic. Buďte trochu objektivní ! a Vašim komentářům by prospěla větší stručnost a přehlednost. Hezký večer !
Martin Vrba
Pane Soukup, udělejte si na mne čas, přečtěte si znovu mé články, v každém je tam humor, kdy si dělám srandu i sám ze sebe. Už i v tom prvním, kdy jsem "božím zásahem" odůvodnil svou platonickou nevěru a udělal se tak lepším, než ve skutečnosti jsem. To Vy neuznáváte za humorné? Vždyť už i to vaše odsouzení mého vtipkování je vtipem samo od sebe pro lidi se smyslem pro humor. Co ten můj pracovní úraz – jsem přeci motovidlo, které si ani nepamatuje kolik schodů má do své kanceláře, to není sranda z mé osoby a tak dále. Všechno je to sranda na můj úkor, ale tím, že to neberu tragicky, tak jste to možná ani nepostřehl. Tady je spíše tradicí, když si každý vyleje srdce, jak je na tom blbě a ty různé články pro staré lidi k tomu jen přspívají. Já se vůbec nepovažuji za nějakou chráněou osobu, sradu na mou adresu si může dělat každý, jen ať se mu to ale prosím daří. A já se mu budu snažit humorně odpovědět. Co jsem paní Šimkové ve skutečnosti provedl, abych si zasloužil to odsouzení a hrubost z její i vaší strany? Podívejte se jak jste se opřel do pana Charváta – tam jsem to popsal přesně. To nepovažujte za urážku – nazvat to slátaninou – nic takového bych si nedovolil – v tom není ani kousek snahy mu odpovědět s humorem. Já například dávám všem plný počet hvězd – úplně všem, protože i v tom nejednodušším příspěvku totiž nacházím inspiraci pro ty mé. Zkuste být nestranný – není to zcela opačně, neměl bych být po právu uražený já? To ona z toho udělala TEN PŘÍPAD. Znáte například humor Horníčka a Wericha, Horníčka a Kopeckého, Šimka a Grossmanna mnoha jiných dvojic? To je jedna humorná narážka, která střídá druhou. Já nemohu za to, že ona to nepochopila a že nemá dostatek postřehu (všude jsem jí to prošpikoval „usměváčky“ – mrkněte se na to), aby na to odpověděla nějakým vtipem.Nyní už vím, že toho není schopna, ale to já nemohl tušit – přecenil jsem ji – to byla mije jediná chyba. Copak, když se vy sám osobně setkáte s dobrými kamarády, tak se nečastuje vzájemně drobnými špílci a je u to sranda a když někdo něco vypráví, tak se vám nestane, že to někdo komentuje a neslyšel jste někdy, že by někdo třeba i řekl: „Ty nás zase houpeš?“ To se vy přátelé opravdu tak pořád berete tak smrtelně vážně? Vy jste nikdy neviděl žádný sitcom, kdy i v těch nejlepších rodinách to srší narážkami a humorem? Znáte třeba „Krok za krokem“ nebo „Ženatý se závazky“, kde si dělají všichni ze sebe legraci a přesto se stále milují? Já v takové šestičlenné rodině totiž vyrostl, humor jsem dostával už v mateřském mléku, mohl bych s úspěchem tvrdit, že naše rodina situační komedii pro svět objevila. :) Takové seriály jsou celosvětově úspěšné a pro méně chápavé a bystré tam mixují i ten smích, aby tu narážku nepropásli. :)
Václav Soukup
Pane Vrba, já preferuji humor, kdy si dělám legraci sám ze sebe. Zkuste to i Vy, čtenářům se to bude určitě líbit !
Dana Procházková
Paní Hano, stručný a velmi dobře napsaný článek, těším se na další.
Jitka Caklová
Pro mě byli prudiči ti, kteří se mi posmívali a šikanovali, když jsme chodili do školy a mohu říci, že holky byly mnohem horší než kluci. Dnes jsem velká holka a žádné prudiče neregistruji. Každý dělá jen to, na co má.
Hana Šimková
Pane Václave opět děkuji. Nevím, co některé lidi žere, že se tak chovají.
Martin Vrba
Bože, kdybys už mi nemohl dát mou denní porci smyslu pro humor, tak věz, že na tomto světě nechci být už ani minutu a kdybych snad musel být někdy umístěn třeba do domova důchodců nebo nějakého pečovatelského ústavu mezi tyto vyhaslé parodie na lidské bytosti bez jiskry, tak mi dej alespoň sílu se přehoupnout přes okenní parapet jako jsi ji dal panu Hrabalovi. (snad to nebude v přízemí)
Václav Soukup
Paní Hano, pamatuji si na ten článek i na to, jak jsem se Vás tehdy musel zastat. Vyjadřuji Vám zde svoji plnou podporu a mějte se moc fajn !!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.