Která psí plemena se dožívají nejvyššího věku a jakými nemocemi staří psi nejčastěji trpí?
FOTO: Pixabay

Která psí plemena se dožívají nejvyššího věku a jakými nemocemi staří psi nejčastěji trpí?

18. 5. 2021

Stárnutí pejsků přináší celou řadu potíží, které je dobré zavčas odhalit prohlídkou u veterináře. Vysoký věk způsobuje nejen zhoršenou fyzickou aktivitu, ale i nemoci, které mohou výrazně znepříjemnit či zkrátit psímu seniorovi život.

domácí mazlíčci pes
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Patrik Poula
My máme fenu bígla a už jí je 13 let. Musím zaťukat, že zatím žádné zdravotní potíže nemá. Věk je na ní samozřejmě vidět, ale procházky s námi ještě bez problému zvládá. Krmíme ji jednou denně granulemi. Dostává speciální granule pro psí seniory od značky Calibra, které jsme vybrali v hodnocení granulí na https://vse-pro-zviratka.cz/nejlepsi-granule-pro-psy-seniory/ , abychom jí dávali jen to nejlepší.
Soňa Prachfeldová
Bohužel, jsou plemena, která jsou více náchylná k chorobám , řekla bych, že je to z přešlechtění. A už se s takovou zátěží dokonce i narodí bohužel. Chovala jsem celý život boxery a ti trpí na nádorová onemocnění velmi často. Chodský pes, kterého mám druhého ve svém životě je odolnější i zdravější. A pak mám voříška, tomu bude 15 a je zdravá holka jako řípa, jen je už hluchá, zato střeží každý náš pohyb.
Jana Šenbergerová
Nikdy jsem žádného nechovala, ale když vidím, čím jsou živeni, vůbec se nedivím, že trpí stejnými neduhy jako lidé.
Zuzana Pivcová
Zajímavý článek a pro chovatele psů určitě prospěšný. Nedávno mě zaujala publikace "Jak prodloužit život vašeho psa" od RNDr. Evžena Korce, ředitele Zoo Tábor. Sám je také nadšeným chovatelem psů. Myslím, že v běžném knihkupectví se kniha nedostane, ale určitě v e-shopu táborské zoo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody