FOTO: Pixabay
Která psí plemena se dožívají nejvyššího věku a jakými nemocemi staří psi nejčastěji trpí?
18. 5. 2021Stárnutí pejsků přináší celou řadu potíží, které je dobré zavčas odhalit prohlídkou u veterináře. Vysoký věk způsobuje nejen zhoršenou fyzickou aktivitu, ale i nemoci, které mohou výrazně znepříjemnit či zkrátit psímu seniorovi život.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
16.4.2022 05:41
My máme fenu bígla a už jí je 13 let. Musím zaťukat, že zatím žádné zdravotní potíže nemá. Věk je na ní samozřejmě vidět, ale procházky s námi ještě bez problému zvládá. Krmíme ji jednou denně granulemi. Dostává speciální granule pro psí seniory od značky Calibra, které jsme vybrali v hodnocení granulí na https://vse-pro-zviratka.cz/nejlepsi-granule-pro-psy-seniory/ , abychom jí dávali jen to nejlepší.
Soňa Prachfeldová
22.5.2021 09:31
Bohužel, jsou plemena, která jsou více náchylná k chorobám , řekla bych, že je to z přešlechtění. A už se s takovou zátěží dokonce i narodí bohužel. Chovala jsem celý život boxery a ti trpí na nádorová onemocnění velmi často. Chodský pes, kterého mám druhého ve svém životě je odolnější i zdravější. A pak mám voříška, tomu bude 15 a je zdravá holka jako řípa, jen je už hluchá, zato střeží každý náš pohyb.
Jana Šenbergerová
20.5.2021 10:22
Nikdy jsem žádného nechovala, ale když vidím, čím jsou živeni, vůbec se nedivím, že trpí stejnými neduhy jako lidé.
Zuzana Pivcová
18.5.2021 13:02
Zajímavý článek a pro chovatele psů určitě prospěšný. Nedávno mě zaujala publikace "Jak prodloužit život vašeho psa" od RNDr. Evžena Korce, ředitele Zoo Tábor. Sám je také nadšeným chovatelem psů. Myslím, že v běžném knihkupectví se kniha nedostane, ale určitě v e-shopu táborské zoo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA