Komu z vás doma zbyly sušené houby?
Ilustrační foto z pixabay

Komu z vás doma zbyly sušené houby?

25. 2. 2021

Možná, že titulek mého dnešního článku někoho pobaví. Vždyť loni byla houbařská sezóna skvělá. A mnozí z vás o sběru hub psali. Tak jsem se probírala svými zápisky a našla jeden, který není ani na přípravu; natož na finance, náročný.

Takže, kdo chce, ať to zkusí. A musím říct z vlastní zkušenosti, že je vynikající. 

Falešný kaviár ze sušených hub.

5 dkg sušených hub, 2 cibule, 3  stroužky česneku, 1 dcl mléka, 2 lžíce oleje, citrón, pepř, sůl, mletý kmín, trocha vegety nebo podravky.

Sušené houby propláchneme vlažnou vodou, naložíme na 3 hodiny do mléka zředěného vodou v poměru 1:1. Potom houby uvaříme, necháme zchladnout, nakrájíme nadrobno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a všechno podusíme a po vychladnutí umeleme. Nakonec směs ochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, vegetou či podravkou, kmínem a citronovou šťávou. Kaviár mažeme buď na teplé tousty, plátky chleba, rohlíků nebo na křupavé bramboráčky.

Přeji všem dobrou chuť.

 

 

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Tak u nás dnes nebyl kaviár, ale houbové karboše.
Soňa Prachfeldová
Zní to moc dobře, zkusím , bude to něco jiného. Díky kuchařinko.
Anna Potůčková
Mám ještě sušené houby a dobrý tip na vyzkoušení - dík!
Alena Vávrová
Mohla bych rozdávat, kdyby to šlo. Akorát nemám představu, kolik je to 5 deka.
Eva Mužíková
Lákavé, sušených hub mám zásobu.
Marie Seitlová
Nějaké houby ještě mám, tak považuji. Je to lákavé.
Marie Měchurová
Dano, po dnešní houbové omáčce už mám jen asi tak dvě deka. Jestli si na podzim vzpomenu, určitě vyzkouším. Je to docela lákavé.
Dana Puchalská
Zdeni,skoro všechny. Tento je z roku 1995.
Dana Puchalská
Jani, vyřiď lenochovi ,že je to lepší.
Vladislava Dejmková
Houby sušené ani jiné mi nezbyly. Nasušených jsem jich měla hodně, ale pořád vařím a vařím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.