Každý den je jiný, i když …
Čekání na vítr. FOTO: Eliška Murasová

Každý den je jiný, i když …

18. 2. 2021

Moc se toho v tomto čase dělat nedá, ale na jedno je času více, než kdy bývávalo, na procházky. A pokud chci zůstat pozitivní, a to bych moc ráda (covidově samozřejmě negativní), musím si dělat každodenní malé radosti všude, kudy chodím, možná si i trochu vymýšlet a hrát si ... a fotit.

Nemáte chuť na malou fotoprocházku s příběhem?

Před pár dny jsem potkala dva sněhuláky, jednoho, který se chlubil svým novým kloboukem, zatímco ten druhý v plechové čepičce si smutně stěžoval na nevlídné místo a těšil se, až roztaje. Kousek dál na plotě se třepotal rezavěhnědý lístek, možná mu bylo zima, nebo čekal na vítr. Ryba z krajkoví a dečka utkaná z pavučin předváděly svoji preciznost a soupeřily s třpytem potůčku. Na stromě poskakoval zajíc, který tuze spěchal, že běží k potoku, ale proč, to neřekl.

Když jsem se ráno probudila, schody pod balkonem skoro nebyly, jen malinko, jakoby tužkou malované. Den poté přispěchali zelení mužíčci a umělecký výtvor přírody zničili, dlužno dodat, že v dobrém úmyslu. Hlavně neupadnout!

Dalšího dne se chumelilo, u globusu jsem viděla  dva stařečky, kteří asi neměli nikoho, kdo by jim nakoupil. Na zpáteční cestě na kopci v zahrádce jsem si chtěla vyfotit sáňkující děti, asi tak desetiletý kluk mě upozornil: "Paní, to mi pak na obličej musíte dát tu cenzuru".

A příští ráno před garáží Sherlock s Watsonem zkoumali neznámé stopy. Já se k nim tentokrát nepřidala, ale pokračovala jsem ke ztichlému pískovišti, a pak  dále k rybníku. Až jsem se lekla, když po mně sáhla revmaticky pokroucená ruka statného stromu. Vedle bylo veseleji, mladý muž tam poctivě umetal cestičku dívce na bruslích. Vystřihla mi piruetu jako z partesu a já šla spokojeně dál. Byl překrásný den, slunce až přehánělo….

U hájenky na lavičce odpočíval pán a druhý se kochal tou zimní nádherou, sníh jiskřil, intenzivně jsem vnímala to zvláštní propojení. Domů jsem se vracela kolem potoka a on mi nabídl své srdce. Ráda se s vámi o ně podělím …

 

P.S. Kdoví, zda i zajíc ví ...

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Náhodou se mi ukázal tento kouzelný článek a moc mě potěšil. Dokonce jsem si na něj i vzpomněla, četla jsem ho. Ale 2 roky zpátky jsem myslím nic nekomentovala, ale jen četla. Tak to teď napravím. Je to kouzelné propojení slov, obrázků, myšlenek a pocitů. Moooc pěkné. :-)
Alena Velková
Moc hezké fotky.
Anna Martiníková
Milá Elimurko, i v této divné době jsi v našich představách vykouzlila krásný, obyčejný den s procházkou zimní krajinou a potěšila nás. Díííky.
Eliška Murasová
Moc mě těší, že jsem vás pobavila, děkuji!
Libuše Křapová
Některé dny jsou prostě nádherné :-) Díly , Eliško, že jsi se s jedním takovým s námi podělila :-)
Elena Valeriánová
Elinko, krásně poetické vyprávění a tvoje fotky jsou jak pohlazení po duši.
Helena Přibilová
Šťasten je ten člověk, který dokáže vnímat "všední maličkosti" a radovat se z nich.
Hana Rypáčková
Bezva...
Dana Puchalská
Eliško,to je krásná procházka. A fotky...? Super. Děkuju.
Jaroslava Handlová
Já jsem se k Tvému článku dostala až teď večer. Ale dobře jsem udělala, že jsem ho neodložila až na zítra. Po tak pestré zimní procházce, plné veselých nápadů se mi bude krásně usínat. Foť a piš, Eliško, bavíš nás :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.