Zasněženou Stromovkou
Úvodní foto: autorka

Zasněženou Stromovkou

13. 2. 2021

Stromovka patří k oblíbeným cílům mých procházek. Aby ne, když je krásná a nedaleko mého bydliště.

Toužíc po sněhu, sledovala jsem předpovědi počasí i fotky těch, kteří ho mají v okolí na rozdávání, nebo za ním můžou vyjet. A dočkala jsem se. Poté, co druhý den po mé procházce v Podviní přišla obleva a nakouklo k nám jaro, se opět dostavil kýžený sníh a mráz. A já jsem se mohla vydat za bílou nádherou. Obuta v teplých, nepromokavých sněhulích s protiskluzovou podrážkou, brodila jsem se radostně čerstvým prašanem, lidskou nohou téměř nedotčeným. Známé cesty se ztrácely pod sněhem, břehy jezírek na pohled splývaly se zemí. K okraji jsem se tedy raději příliš nepřibližovala.

Samozřejmě jsem nebyla jediná, kdo si to dopoledne užíval; i když sluníčko se neukázalo. Potkala jsem maminky s dětmi v kočárcích a na sáňkách, děti z mateřské školy, chodce s pejsky i bez nich, běžce i běžkaře. Bylo to moc fajn. Krásně jsem si pročistila hlavu a na víc než hodinu zapomněla na všechny starosti.

Podíváte se se mnou, jakou krásu nám dokáže v Holešovicích dopřát počasí?

Foto: autorka

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Zimní Stromovku neznám. Ale chodili jsme tam často. A dvakrát i s humenskou tchýní, která byla nadšená, když jí sýkorky seděli na dlani a mohla je krmit. Vůbec se nebály. Taky jsme chodili do Planetária a stromovkou pěšky do ZOO. Zimu jsem si užíval spíš v Šárce na běžkách. Věrko, vyvolala jsi ve mně řadu vzpomínek.
Alena Tollarová
Stromovkou jsem se prošla někdy začátkem zimy. Ještě hrála i jinými barvami než bílou, ale ležel sněhový poprašek. Jelikož to tam neznám, koukám, že dneska bych cestičky hledala dost těžko :)
Věra Ježková
Děkuji ještě jednou. Mám radost, že se vám zimní Stromovka líbí tak jako mně.
Soňa Prachfeldová
Je fajn, když člověk může vyjít do krásných míst, potkat lidí, pokochat se přírodou, je to nejlepší dobíjení energie a nálady.. Moc hezké Věrko.
Eva Mužíková
Věrko. Mám radost, opravdovou, že již vychazíš do přírody a dělíš se s námi o nádherné záběry. Ty barevné dětičky jsou jako figurky u hry Člověče nezlob se.
Dana Puchalská
Věrko,super procházka...Stromovka bylo moje dětství i mládí....ale už jsem tam dlouho nebyla,jsem ostuda . :-) :-) :-)
Dana Divišová
Dnešní Stromovka je krásná. Byla jsem naposled koncem září. V zimě ji neznám. Děkuji za obrázky.
Helena Přibilová
Stromovku znám, ale díky Vašim krásným fotografiím jsem ji poprvé viděla i v zimním "kabátě".:))
Martina Růžičková
Věro, hezky jsi svou výpravu do zasněžené Stromovky popsala a nafotila. Připomnělo mi to doby, kdy jsem tam jako malá chodila sáňkovat na kopec, kterému jsme říkali Zrcadlo. I časy, kdy jsem tam chodívala se svými dětmi a tahala je na pekáči jako ta maminka na tvé fotce :-).
Věra Ježková
Děkuji vám podruhé. Aničko, ptáci ode mne nedostali nic. Vůbec mě nenapadlo, že bych jim měla něco vzít. Ale mrzelo mě to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.