Přání jednoho (ne)ohroženého seniora: Pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít
Ilustrační foto: pixabay.com

Přání jednoho (ne)ohroženého seniora: Pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít

26. 10. 2020

Jelikož jsem čerstvý sedmdesátník, myslím si, že mám právo se vyjádřit k přehnaným starostem některých politiků, vědců a lékařů o naši generaci.

My všichni zodpovědní lidé, kteří zachováváme životosprávu, dbáme o denní pohyb na vzduchu a zdravě jíme, opravdu nestojíme o to, abychom byli „vhozeni do jednoho pytle"  s těmi, kteří dělali v průběhu života pravý opak.

Pokud si někdo nadměrnou konzumací masa a uzenin, lenošením u TV, kouřením a nestřídmým požíváním  alkoholu přivodil cukrovku a vysoký krevní tlak, nesmí se divit, když mu zato bude vystaven účet. 

Podle mého teď nejde o to, jakou profesi zastával nový kandidát na ministra zdravotnictví. Důležité je, aby to byl moudrý člověk, který bude "na lékárnických vahách zvažovat" nová opatření tak, aby nenadělala daleko větší škody, než sám covid 19. Hlavně by měl daleko více věnovat pozornost mladé generaci! Vzešli jsme z přírody, která má své zákony nastavené tisíce let stále stejné! Při každém ohrožení druhů se pomáhá na prvním místě mláďatům, nikoliv starým jedincům! Neberte jim proto jejich mládí, protože ho neumíte nikdy vrátit!

Nedopřáváme už vůbec sluchu filosofům, psychologům a sociologům, zato národ doslova děsí lidé jako Prymula, Flégr nebo Kubek. A proto mám k naší vládě jedno velké přání: Namísto toho abyste se schovávali při chaotických rozhodnutích za naši věkovou skupinu, pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít. Vy všichni přece dobře víte, že koronavirus se chová k dětem a zdravým dospělým korektně.

V mládí jsem kromě jiného vystudoval Sociálně – právní školu v Praze, na začátku 90-let  založil první soukromou pečovatelskou službu a tak mě asi nikdo nemůže obvinit z nedostatku humanity. Je však třeba říci i nepopulární pravdu, že každý se nemůže dožít stovky, byť by si to přál. Při pandemiích se prostě více umírá a jak je vidět, žádné roušky, ani separace tomu nezabrání. V našich LDN a ostatních zařízeních leží stovky a tisíce lidí, u kterých je kvalita života "na nule" a mnohdy již jsou zcela mimo vnímání reality. Dlužno říci, že našim politikům chybí odvaha a zájem o to, aby bylo možné, podobně jako v jiných zemích, pomoci těmto lidem z utrpení zavedením eutanazie.

Přeji novému ministru zdravotnictví hodně síly a především rozumu při řešení současné krize.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Madla Znadrazi
Takový zvláštní článek, každý má samozřejmě právo názor, ale názory čerstvého sedmdesátníka pana Soukupa u mne vyvolávají smíšené pocity. Není tu prostor pro širší pro širší diskuzi a tek jen namátkou k úvodu "My všicni zodpovědní ...nestojíme o vhození do jednoho pytle" bych podotkl, že mám řadu kamarádů a přátel bývalých aktivních sportovců, kteří celý život dodržovali životosprávu a v rámci možností i ve stáří sportují a které i přesto bohužel po sedndesátce postihly nepříjemné choroby, tak co s nimi pane Soukup? Za sebe říkám opravdu nestojím o to být hozena do jednoho pytle s panem Soukupem a jeho názory.
Josef Zíka
Ale přece jde o to, že takhle se nedá žít!Jak dlouho to vydržíte, měsíc, rok, deset let? Ten virus se už neztratí, pochopte to. Já odmítám zbytek života prožít ve strachu z ostatních lidí, sedět zalezlý doma, abych se náhodou nenakazil.To je hnití zaživa, hrůza! Odmítám to i za cenu že se třeba nakazím a umřu. Každý jednou umře. A ta jejich slavná vakcína? Myslíte že nás jako všechny napíchají, covid se sebere a půjde odkud přišel, a my budeme žít jako před tím? Tomu snad nevěříte nikdo.
Josef Volfík
Jelikož jsem čerstvý sedmdesátník, myslím si, že mám právo se vyjádřit ... Pokud si to myslíte, tak myslíte špatně. Právo vyjádřit se má i čtyřicátník, třeba. Mně je 74 a musím říct, že za vaše vyjádření se do hloubi duše stydím. Ono stáří nezakládá automaticky patent na rozum. A pokud třeba byl někdo hlupák v mládí, pak stářím nezmoudří.
Vendulka Pospíšilová
Vážení v redakci - vy jste zodpovědní za zveřejnění v této době takových rádoby-mouder! Kecat a špinit umí každý blb. Dětičky se nepose...ou, oni v životě jsou horší věci než distanční výuka (děláte jako když je to jen problém českých děti - po celém západním světě je to stejné) ... Je ať se babičky a dědové “ válí “ u televize, celý život dřeli a když jim chutná ať si dají !!! Haranti školu doženou ale rodiče a prarodiče máš jen jednou!!! Nic a nikdo ti je už nevrátí. V tomhle státě je ale módou (pod různými výmluvami o vlastní nepostradatelnosti v zaměstnaní či nedostatku místa v bytě pro jednu postel) umístit staré lidi do různých domovů - už nejsou třeba - tak ať se stará někdo jiný ! Je to hnus - vážení Čecháčci (vezmete si příklad u jižních národu i ti Arabové se starají o své staré - o Asiatech nemá ani smyslu psát - ti to mají i v náboženství) Eutanazie v ČR - nikdy !!! Né pro náboženství ale pro hamižnosti lidí - to by byla “voda na mlýn” ...
Veatislav Soleny
Josef Zíka: Mladá generace se učí doma někteří se naučí víc než ve škole, protože se po nich doma šlape. Jinak virus časem může zmutovat tak, že sám odejde a nebo se může výrazně omezit očkováním. Čas ukáže. Teď nám nezbývá nic jiného, než omezit kontakty a dodržovat nařízení. Zrovna dnes jsem byl pracovně v jednom bytovém domě. Lidé z různých bytů se běžně setkávali bez roušek a to není jediný případ. Takhle to bohužel chodí naprosto běžně. Kde nejsou lidé pod kontrolou policie či ostrahy obchodu, tam vládne anarchie. Určitě by se daly zavřít trhy a zrušit i jiné výjimky. A řemeslníci ať dělají pouze havárie. Ještě se toho dá hodně omezit.
Josef Zíka
Pro paní Tulejovou, pana Soleny, a ostatní s podobnými názory.. Jak si to vůbec představujete, ještě přitvrzovat současná opatření?? To už jako podle vás budeme naždy vězni ve svém státě? A odepíšeme celou jednu mladou generaci, když jí odepřeme přístup ke vzdělání?? Vy si snad všichni představujete, že ta nemoc najednou přes noc zmizí? Nemylte se, už tady bude pořád a nezbývá nám než se s ní smířit, jako se všemi ostatními, na které se holt umírá. Pan Soukup to napsal správně, musíme respektovat odvěký zákon přírody. Pouze pár jedinců si ve své aroganci myslí, že mohou poroučet přírodě.
Ján Zábranský
Pan Soukup, s potěšením sdílím Vaše moudré vyjádření o živote. Děkuji. S pozdravem.
Mariana Mášová
z některých příspěvků je mi úplně špatně , odepisovat staré lidi , lidi při těle atd ... , oni nepracovali celý život , abychom k nim neměli trochu úcty a respektu ? a obéznější lidé se taky jen válí doma a nepracují pro společnost ? Ten kdo si občas zapálí a jinak dře jak mezek taky musí chcípnout bez pardonu? Nezlobte se na mě , ale pokud budou děti ve škole a budou z nich přenašeči jak se ukázalo, kdo je bude za chvíli učit ? Kdo se o ně bude doma starat když nakazí rodiče a učitele ? Snad by to lidstvo a společnost mohli nějakou chvíli přečkat a trochu se uskromnit , Nebo snad za války děti nežili? Taky byla dlouhá 6 letá doba , kdy bylo hodě omezování a za chybu se platilo taky smrtí - zastřelením , bombardováním měst.... Vše lidi přečkali .
Karolína Lišková
Už jste se všichni zbláznili. Možná dobře, že ten covid přišel a trošku nás protřídí. Je nás moc a jediné co umíme, je závidet si , donášet na sebe zničit jo můžeme. Jinak pan senior to napsal moc krásně. A myslím, že od toho je svoboda slova ,aby každý napsal svůj názor...
Veatislav Soleny
Pan senior vůbec nechápe, že covid mnohdy zamává i se zdravým jedincem. A kolik procent seniorů je opravdu zdravých? Určitě jich je menšina, takže kdyby bylo po vašem, měli bychom to i s důchodovou reformou. Podobně uvažoval i Hitler, když chtěl silné Německo bez slabých lidí. Nejen, že takové uvažování je naprosto asociální, ale navíc spousta zdravých lidí by se po prodělání nemoci stala slabými díky trvalým následkům. Jediným správným řešením současné situace je řádně přitvrdit na opatřeních, protože je hodně lidí, co je nerespektují. Zdravotnictví jede nadoraz a reálně nám v následujících týdnech hrozí Itálie nebo New York. Tohle si žádný zodpovědný politik nevezme na svědomí. Dokonce ani takový křivák, jako je náš pan premiér.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden

Ester Ledecká vybojovala na světovém šampionátu v alpském lyžování bronzovou medaili. Lyžování a lyžařská střediska. To jsou témata vědomostního kvízu tohoto týdne.