Hana Lechmanová
27.10.2020 08:56
Absolutní souhlas. Konečně to někdo napsal tak, jak si korona zaslouží. Není to střed světa, pro 95 procent skutečně něco jako chřipka. Proč ničit děti kvůli zbytku? Resp. od toho jsou lékaři, ne ostatní lidé, aby léčili a tam kde to lze, vyléčili. Co zdraví lidé nebo bez příznaků mají s prací lékařů společného? Kdyby byly moderní rychlé a neinvazivní testy, jaké jsou slibovány a stále nic, ulehčilo by se okamžitě i lékařům. Takto pořád pláčí, ovšem reálně pro sebe nic neudělají.. Ať i oni tlačí na testování trasování platné v Celé Evropě. A hned uvidíme výsledek. A děti jsou ve školách v celé Evropě, proč ne u nás? Kvůli několika umírajícím kteří by zemřeli stejně? I oni by nejvíce na světě chtěli vidět svá vnoučata, pokud tedy ještě chudáci vnímají... Je nanejvýš sprosté jim to neumožnit.
Šárka Šťastná
27.10.2020 08:55
Moc hezky članek a krasně napsaný a velmi pravdivý. Bohužel nebo bohudíky.Konecně někdo pojmenoval tuto situaci pravým jménem....vim,že mnohým lidem se pravda nelíbí a proto jsou nekteré reakce takové jaké jsou.Moc Vám děkuji za tento přispěvek a mějte se moc krasně v této tragické době?
Magda Katzová
27.10.2020 08:42
Souhlasím s těmi, co pana "seniora" považují za mírně pošetilého. Pokud se od dětí- které většinou nemají ani příznaky- nakazí ještě víc učitelů, než jich nakažených je, tak se školy patrně místo několika týdný zavřou aspoň na rok. To bude lepší? A pan senior si o sobě myslí, že nemůže onemocnět a umřít? V jeho věku ten průběh bez problémů právě nebývá. Ačkoliv, možná, že mu to nevadí, když tu tak psal o té kvalitě života ...
Olga Škopánová
27.10.2020 06:58
Pane Soukupe tleskám vám za odvahu a naprosto souhlasím.
Slávka Kobylková
27.10.2020 06:52
Tak toto může být jen a jen provokace, jinak nechápu jedinou větu tohoto muže. A když je tak čilý a zdráv, ať jde tedy po otevření škol do některé makat. Učitelé se stali po zdravotnících 2. nejnakaženější skupina,věkový průměr v našich školách je 50+, takže dnes je jich nakažených přes 7000 a po otevření škol by do týdne byl dvojnásobek, takže zbytek by byl v karanténě a školy zavřené.
I kdyby se ztratil rok výuky, nic by se nestalo. Dříve byla devítiletka, pak několik let jen osmiletka, a taky se to zvládlo, takže tady je ten rok, ktrý hledáme.
Příčiny řvaní za návrat dětí do škol jsou bohužel jinde, většinou nejde ani tolik o děti, ale o zpovykané rodiče, kteří nechtějí slevit ze své pohodičky, je pro ně zatěžující být s dětmi doma,natož dohlédnout na jejich vzdělávání.
Věra Lišková
26.10.2020 23:15
Jaké štěstí pro pacienty, že jste nestudoval medicínu. Poslední odstavec snad nemyslíte vážně, to už tady bylo u nacistů , určovat kdo má právo na život a kdo ne.
Soňa Prachfeldová
26.10.2020 22:59
Mladá generace bude zdravá jedině tehdy, když bude zdravá rodina a celá naše společnost. Je mi dětí nesmírně líto, ale věřím, že se situace zlepší, když vydržíme ten měsíc kázně , aby zdravotnictví nezkolabovalo. LDN je přece o něčem uplne jiném. Aby člověk důstojně odešel, jsou k tomu jiná zařízení, nikoliv bezplatné LDN.
Jana Šenbergerová
26.10.2020 22:06
Pane Soukupe, samozřejmě si toto můžete nejen myslet, ale také napsat. Mnozí s vámi mohou souhlasit a další nesouhlasit. Nicméně se všichni můžeme mýlit. Příliš nasloucháme těm, kteří si myslí, že mají patent na rozum a nedbáme na ty, kteří si umí spočítat pro a proti. A pokud se budeme chovat jak nejen vy doporučujete, může to skončit zbytečnou smrtí nejen těch "nemožných", ale i těch mladých, které se snažíte chránit na úkor jiných. Neporadíme-li si sami, příroda si s námi nepochybně poradí.
Janka Kosecová
26.10.2020 21:22
Velmi krásný a empatický postoj. Moc děkuji a souhlasím. Osobně znám život jedné LDN. O kvalitě života u mnoha pacientů se již nedá mluvit. Moc se léčí a málo chápeme důstojné a moudré umírání. Pacienti, kteří ještě vnímají umírají smutkem, protože letos neexistují návštěvy a jejich blízcí nemůžou s nimi pobýt.
Petra Marxová
26.10.2020 21:05
Vážený pane Soukupe, naprosto s Vámi souhlasím. Myslím si, že existují mnohem horší nemoci i mnohem horší věci v životě, než je tento nový pan Virus - sama jsem jich pár zažila, před deseti lety jsem například prošla chemoterapií a ozařováním, dodnes mám dlouhodobé následky, jako fibrózní změny na plicích, ač jsem tedy nikdy nekouřila a nepřejídám se, patřím zřejmě mezi ty ohroženější. Umřít tedy zatím nechci, hlavně proto, že mám tři děti, ale rozhodně nevyžaduji, aby se kolem mne chodilo po špičkách, a nehodlám se zbytek života třást zavřená doma před viry, které tu byly, jsou a budou, a prskat vzteky, když si kolem mne dovolí projít někdo mladší či zdravější než já bez roušky a nedejbože si ještě zazpívá. Jak říkal pan Hlinka, "hlavně se z toho nepodělat". Moje matka zemřela před pár lety po operaci srdce na zápal plic - bylo jí 69 let, a to se zkrátka stává; být to dnes, tak celá rodina šílí, že nebýt Kovidu, tak by tu byla do stovky... Třeba jo, kdo ví? A bylo by určitě o co stát? Aspoň umřela, dokud ještě žila. Kdybych si mohla vybrat, odejdu taky tak. Ne jako babička, která tu stále je (snad proto, že už před čtyřiceti lety vyhrožovala, že už tu dlouho nebude) - je jí 98, celé dny leží a kouká do stropu nebo spí, netuší, že jí jediná dcera zemřela, nikoho nepoznává, neví, co je koronavirus, netuší, proč za ní nikdo nesmí... To je ten ráj, kterého se všichni tolik touží dožít? Proto nesmíme zpívat a chodit do divadla ani do škol, abychom dopřáli pokud možno všem seniorům šanci dožít se takto "požehnaného" věku? Nevím. Přesto všechna opatření dodržuji, z domova pracuji už dvacet let. Ale dcerky v posledním ročníku školky i syna v deváté třídě je mi líto - přicházejí o kus krásného dětství. A nikdo se jich neptá, jestli by letošní dlouhé dny nestrávené s kamarády vyměnili za několik osamělých let "prožitých" za osmdesát let v posteli "domova" pro přestárlé... No, nezbývá než vydržet. Snad to má smysl, i když ho zatím nevidíme. Přeji pevné zdraví a co nejlepší pohodu všem.
Načíst starší příspěvky