Přání jednoho (ne)ohroženého seniora: Pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít
Ilustrační foto: pixabay.com

Přání jednoho (ne)ohroženého seniora: Pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít

26. 10. 2020

Jelikož jsem čerstvý sedmdesátník, myslím si, že mám právo se vyjádřit k přehnaným starostem některých politiků, vědců a lékařů o naši generaci.

My všichni zodpovědní lidé, kteří zachováváme životosprávu, dbáme o denní pohyb na vzduchu a zdravě jíme, opravdu nestojíme o to, abychom byli „vhozeni do jednoho pytle"  s těmi, kteří dělali v průběhu života pravý opak.

Pokud si někdo nadměrnou konzumací masa a uzenin, lenošením u TV, kouřením a nestřídmým požíváním  alkoholu přivodil cukrovku a vysoký krevní tlak, nesmí se divit, když mu zato bude vystaven účet. 

Podle mého teď nejde o to, jakou profesi zastával nový kandidát na ministra zdravotnictví. Důležité je, aby to byl moudrý člověk, který bude "na lékárnických vahách zvažovat" nová opatření tak, aby nenadělala daleko větší škody, než sám covid 19. Hlavně by měl daleko více věnovat pozornost mladé generaci! Vzešli jsme z přírody, která má své zákony nastavené tisíce let stále stejné! Při každém ohrožení druhů se pomáhá na prvním místě mláďatům, nikoliv starým jedincům! Neberte jim proto jejich mládí, protože ho neumíte nikdy vrátit!

Nedopřáváme už vůbec sluchu filosofům, psychologům a sociologům, zato národ doslova děsí lidé jako Prymula, Flégr nebo Kubek. A proto mám k naší vládě jedno velké přání: Namísto toho abyste se schovávali při chaotických rozhodnutích za naši věkovou skupinu, pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít. Vy všichni přece dobře víte, že koronavirus se chová k dětem a zdravým dospělým korektně.

V mládí jsem kromě jiného vystudoval Sociálně – právní školu v Praze, na začátku 90-let  založil první soukromou pečovatelskou službu a tak mě asi nikdo nemůže obvinit z nedostatku humanity. Je však třeba říci i nepopulární pravdu, že každý se nemůže dožít stovky, byť by si to přál. Při pandemiích se prostě více umírá a jak je vidět, žádné roušky, ani separace tomu nezabrání. V našich LDN a ostatních zařízeních leží stovky a tisíce lidí, u kterých je kvalita života "na nule" a mnohdy již jsou zcela mimo vnímání reality. Dlužno říci, že našim politikům chybí odvaha a zájem o to, aby bylo možné, podobně jako v jiných zemích, pomoci těmto lidem z utrpení zavedením eutanazie.

Přeji novému ministru zdravotnictví hodně síly a především rozumu při řešení současné krize.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milan Sova
Tyhle články se píšou dost jednouše z jodnoho prostýho důvodu. Pisatel totiž není tím kdo musí rozhodnout. Může se klidně stát, že se dostanete do stejný situace, která byla u nás v Itálii na jaře. Máte jednu postel s ventilátorem a na ní tři mladý lidi, kteří mají jediný zdravotní problém a ten je, že jim Covid ničí plíce. Komu tu postel dáte?
Soňa Prachfeldová
Ještě jsem zapomněla napsat, moje známá má chlapečka, který dostal v 9 letech silnou cukrovku. A hrál fotbal, je malý hasič a rodine6 se převrátil svět hodnot . A takových dětí je hafo. Rodiče se o ně bojí, snaží se je chránit . Chtěla jsem jen říct, nejde jen o seniory, jde o všechny a sobci by měli, kdyby to uměli, koukat dál, než jen na špičku svého nosu.
Jan Zelenka
Zase jeden moc chytrej. Nechcete vzít ministrování? Tohle je hodně hloupý článek!!
Magda Katzová
Radmila Lacková- ano, nám seniorům se do penálu nechce, ovšem s žitím naplno, jak to píšete, s kontaktem s vnoučky, se tam nejspíš dostaneme o dost dřív. Já si radši všechno ten měsíc dva odpustím a pak se uvidí, jestli to bylo něco platné.
Alex Van
Soukp -hricka prirody , nebo cvok ? Zase jeden z prokateru ! preji ti Soukupe brzke podlehnuti epidemii !
Radmila Lacková
Ano, souhlasím s pánem. Nechte žít děti a nechte žít i nás, seniory. Mám vnučku, prvňačku. Chce se mi brečet, že sotva začala brát školní návyky a škola ji začala bavit, vzali jí ji. A my, senioři? My potřebujeme prožít každý den naplno - nevíme, kolik nám jich zbývá. A po ty zbývající ( a je jedno, kolik jich bude ) chci žít, ne se bát. Život ve strachu z čehokoliv, i ze smrti, není život.
Hana Rypáčková
Zas tolik mne tento názor nepřekvapil. Ve scifi románech jsou vize budoucnosti planety velmi odvážné. Heslo "My víme, co je pro vás nejlepší. A donutíme vás to udělat. / I kdyby vás to mělo zničit/.
Eva Hulvertová
Dobrý den. naprosto souhlasím. A co se týče té eutanazie, člověk by měl mít právo sám rozhodnout.
Soňa Prachfeldová
Je fajn číst různorodé názory, jenže ti co se tak hrdinsky chovají, jako že o nic vůbec nejde, proč být omezováni v životě, by se asi divili, kdyby měli těžký průběh a umřít by jistě také nechtěli , ať jim je kolik jim je. To, že jsme coronu ještě nedostali, neznamená, že neexistuje. A staří umřou jistě, až přijde jejich čas, ale snad jsme proboha humánní společnost. Přeji všem i těm suverénům pevné zdraví a silnou imunitu .
Věra Ježková
Anonymní neohrožený pane Soukupe, a jinak jste zdravej? Nejenže naprosto nesouhlasím s vaším článkem, ale nechápu věty typu … koronavirus se chová korektně … On nemá vědomí, a proto se tak nemůže chovat. Odsuzovat šmahem lidi za to, že si životosprávou přivodili nemoci … Zapomněl jste napsat, že v antických Aténách byli slabší jedinci shazováni ze skály. :-(

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 5. týden

Co dělají celebrity, když nepracují? Čím se baví? Koníčky slavných, to je téma kvízu tohoto týdne.

AKTUÁLNÍ ANKETA