Ilustace: MZCR
Opatrujte se, ale čísel se neděste
23. 10. 2020Žijeme v době, kdy snad každý radí každému. Nechci nosit dříví do lesa, tak použiju trochu statistiky. I když si myslíte, že statistice nerozumíte a že to jsou nějaká nedůležitá čísla, podívejte se na ně se mnou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
24.10.2020 21:15
Bydlím v malém městečku a taky pozoruji, že zdravých běhá po ulicích dost na to, abych si říkala - není zas tak zle. Dnes u nás svítilo sluníčko, takže procházka kolem řeky byla moc příjemná. A našla jsem i dvě houby :-)
Hana Řezáčová
24.10.2020 20:36
Článek mne tak zaujal, že jsem hledala na mapě, kde leží Hodkovice , název obce mně neznámý - našla jsem Hodkovice nad Mohelkou ... Jestli jsem našla ty správné Hodkovice pana Čepelky či ne je ale vcelku jedno, rozhodně tam bydlí rozumní a fajn lidé ... Pozdrav všem, hlavně panu Čepelkovi!
František Mlejnek
24.10.2020 19:57
V Hodkovicích žijí hodní a slušní lidé plní optimismu. Chtěl bych jen doplnit, že to nejsou jen čísla o počtech nemocných či dokonce mrtvých. Ke strašení mnohem více přispívají prognózy, které hovoří o statisících nemocných a deseti tisících mrtvých do konce roku. Takové zprávy raději vůbec nečíst. Nejsem takovým optimistou, abych si myslel, že do konce roku bude líp. I dobře míněné rady ovšem někdy nejdou dodržet. Jak třeba vysvětlit čtyřletým mrňouskům, že by neměly zaskočit do sousedství za prababičkou, které se navíc po vnoučatech hodně stýská? Zamknout je doma v bytě? A když moje umění uvařit končí u brambor na loupačku, jsem rád, když v sobotu pro nás pro všechny uvaří oběd švagrová... Jde o tu míru riskování, ale různé burzy a shromažďování lidí - to už míra hodně přeteká.
Mirek Hahn
24.10.2020 19:41
Díky Oldřichu... je to takový "mírný optimismus v mezích zákona a statistik" :-) Některé základní a důležité statistiky, mně osobně, v provládních médiích chybí ale nápravy se asi těžko dočkám, tak už to moc nečtu. Děláme to tak, jak píšeš, jsme opatrní ale nehroutíme se :-)
Oldřich Čepelka
24.10.2020 13:05
Přátelé íčkaři, mohu-li vás tak nazvat, moc děkuji za milá slova, která sem píšete, je to i pro mě povzbuzení. Možná každý sám, ale nakonec přece jen společně to zvládneme, že?
Vladislava Dejmková
23.10.2020 17:27
Vidím to úplně stejně, nakonec jsem vzděláním statistik. Denně si ordinuji pohyb na vzduchu, i když hlavně dlouhé procházky nebo práci na zahradě. A hlavu zaměstnávám také, pracuji z domu, naštěstí jako programátor, takže mi stačí počítač a přístup po síti. I s kolegy se vídám a slýchám, i když zase jen po síti. I tak je to dobré.
František Matoušek
23.10.2020 16:01
Už jsem byl odhlášen z íčka, ale po přečtení tohoto článku jsem se musel přihlásit, abych mohl poděkovat za rozumná slova. Musel jsem dát tento článek přečíst i manželce, kterou straší ta věčná čísla, která slyší z TV. Díky, podobnými slovy se ji snažím uklidňovat. Buďme i nadále rozumní.
Zuzana Pivcová
23.10.2020 14:34
Byla bych naprosto spokojená, kdybych si ráno místo na Seznam, Novinky mohla zaskočit sem pro rozumnou a uklidňující úvahu. Díky.
Jana Šenbergerová
23.10.2020 13:58
Oldřichu, skvěle napsáno. Přesně tak se už dlouho na situaci díváme i my. Z mé hlavy to ale není. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA