Krize bývá příležitost ke změně života. Platí to nejen pro mladé, ale i pro seniory
Ilustrační foto: ingimage.com

Krize bývá příležitost ke změně života. Platí to nejen pro mladé, ale i pro seniory

13. 10. 2020

Krize jako příležitost. Toto spojení se čím dál více používá v souvislosti se současnou pandemií. Pro někoho je to nesmyslná fráze mající za cíl zahnat strach a frustraci společnosti. Jenže zlé zkušenosti člověka zpravidla posílí, jen záleží na tom, co si kdo pod tím představuje.

hobby psychika
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Také jsem se v životních krizích vždy něco naučila. Děti jsem měla tak štíhlé, že jsem na ně šila a pletla. Díky zdravotním problémům nejstaršího syna jsem leccos přečetla, co bych jinak nepotřebovala vědět. Díky tomu mám porozumění i pro lidi ve stejných problémech. No a koronavirus mi ukazuje, že každý den, který naše rodina prožije ve zdraví, je Boží milost. Kolik lidí si to ještě uvědomí?
Helena Přibilová
My jsme s manželem v důsledku celosvětové epidemie byli nuceni zrušit několik plánovaných cest a odložit je na nedohlednou dobu. Vždy jsme rádi poznávali i naši krásnou malou zemi a letos jsme ji procestovali ještě více. Na rozdíl od minulých let jsme však všude u nás potkávali více lidí, a to i na místech, kde jsme dříve bývali sami. Pozitivní na této době je však pro nás to, že jsme si po téměř třiceti letech společného cestování konečně našli čas na prohlížení tisíců fotografií, které jsme na svých cestách pořídili. Ty nám totiž umožňují zavzpomínat a znovu prožít neopakovatelné příběhy, které se nám dnes už jeví jako dávné sny.
Danuše D'Engeli
Toto období považuji za velmi důležité pro všechny lidi. Já jsem celý život hodně pracovala, starala jsem se o ridinu a nyní jsem po dvaceti letech Živnostensjý list pozastavila. Rozhodla jsem se, že budu pracovat jen na dohody, s tím, že až se tato doba překulí, tak si ŽL opět obnovím, ale již nebudu tolik průvodcovat. Našla jsem si v obbodbí pandemie několik důležitých zálib, včetně učení se dalších jazyků. Výdy jsem byla velmi poslušná, ale nyní po nových rozhodnutích vláday, stala jsem se "občansky neposlušná", čímž nemám na mysli nenošení roušek apod.... Mám jen v hlavě svůj vlastní názor a podle toho žiji. Je to doba dobrá, i když je mi opravdu velmi líto, že tolik lidí umírá. Protože jsem věřící člověk, vysvětluji si tuto situaci jinak......Tato doba společnost změní a lidé si budou více váýit svých životů a budou přehodnocvat každé svoje rozhodnutí. Přišel čas na odpočinutí... ale nemá se jíst zakázané ovoce. Děkuji.
Hana Rarasch
Optimistický článek, pozitivní především pro důchodce, který má alespoň nějakou finanční jistotu. Ale co poradit mamince, která po rodičovské dovolené začne podnikat na ŽL a musí činnost pozastavit, protože o konkrétní službu není zájem a pokud není vybudovaná klientela, je to složité. Pak ovšem nemá nárok ani na ošetřovné, ÚP snad nějaký příspěvek poskytne , ale minimální (2 MD a předtím DPČ). Tam opravdu toho optimismu moc nevidím!
Anna Potůčková
Moc hezky napsaný článek. I zde platí, že všechno zlé je k něčemu dobré. S článkem souhlasím a pro někoho může být motivující, jak strávit tento coronavirový čas, tuto koronavirovou dobu.
Elena Valeriánová
Článek, v kterém můžeme najít naději sto je velmi pozitivní. Chtěla bych, aby tato doba už skončila a vše se vrátilo do normálu. Ale také vidím i to, že třeba rodinnému životu mnoha rodin prospěla. Byli více spolu, trávili spolu všechen čas. S dětmi pracovali na zahradě, vymýšleli výlety. Zjistili, že je jím spolu dobře. A to také není málo.
Soňa Prachfeldová
Též se mi tento článek moc líbí. Dělání, dělání všechny chmury zahání, tak zní písnička z pohádky a je to pravda. Jakmile se propadne člověk do pesimismu a nudě, vidí vše černě. Pokud v sobě bude hledat sílu, objeví ji a ještě další pozitivní věci.
Jana Šenbergerová
Krize jakákoliv nás může potkat kdykoliv a v jakémkoliv věku. Měla jsem možnost pár jich zažít a využít ke změnám, které mi prospívají i v době této, dnes už opravdu pandemie. Teď jen pokračuji v tom, co jsem získala v předchozích letech. Od chvíle, kdy mi konečně došlo, jak je to s těmi velkohubě slibovanými světlými zítřky, začala jsem si vytvářet svoje. A světe div se, jakkoliv to zní mnohým hloupě, mně to funguje. Díky za článek, pod který se ráda souhlasně podepisuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%