Lenka Kočandrlová
10.10.2020 17:40
Odmala nesnáším lichocení,pochvaly a zdrobněliny!!!
Hana Rypáčková
9.10.2020 09:16
Je to nadsázka jen glosa. Pokud se ale ta vášeň pro sběr pochval přežene, mnohdy se stane z člověka Jájínek /já já já jenom já/ a pak se divíme , co se děje kolem nás. Kde je pak spolupráce?
Helenka Vambleki
9.10.2020 07:37
Blanko, když chybí pochvala od manžela, tak ho hned neměň :) Vezmi nejbližšího člověka, postav se před zrcadlo, abys ho viděla a začni se chválit sama. Že sebechvála smrdí? Však se nechval nahlas :-) :-) :-)
Soňa Prachfeldová
9.10.2020 07:21
Vtipné, s nadsázkou psané. Pochvala potěší a nabudi i k lepší práci, jen se to nemá stát zbytečným lichocenim. Jak se říká - dobré zboží se chválí samo :-)
Naděžda Špásová
8.10.2020 18:21
Ahoj Blanko, taky tě tu ráda vidím. Nejsi sama, koho potěší pochvala, taky jsem ráda, když mě někdo něco pochválí a naopak nevěřím někomu, kdo tvrdí, že není rád chválen. Takže máš ode mně pochvalu za to, že jsi se sem vrátila a pak za pravdomluvnost. Doufám, že se objevíš častěji. Měj se krásně. :-)
Hana Nováková
8.10.2020 17:51
Blanko, když mám opatrně vyjádřit co si myslím, nevím jak do toho. Za mě, sbírat pochvaly a mít to za smysl svého života, je dosti zvláštní, spíš mi to připadá jako jakási úchylka. Nechápu lidi, kteří čekají na nějakou pochvalu, ta může být upřimná, od jiných jen na oko a tím i zcela falešná, což je dosti často. Nejsem zvyklá, že mě někdo chválí, dělám to, co považuji za správné, co třeba někomu pomůže a neočekávám pochvalu. Zadostiučiněním je mi třeba spokojenost jiných, jejich radost atd. Jistě, někdy za čas pochvala potěší, ale spoléhat se na to, že co udělám, za to mě někdo bude chválit mě nikdy nenapadlo. A mít to za smysl života ????
ivana kosťunová
8.10.2020 16:39
Ahoj Blanko, ráda tě tu opět vidím. Připiš si také jednu pochvalu ode mne za to, jak hodně dovedeš sdělit málo slovy. Samozřejmě , že chceme být chváleni, že nás pochvala těší, jenom málokdo si to dokáže přiznat. Moje teta- moudrá to žena- měla jediný recept na šťastné manželství. Chválit, chválit, a chválit. :))
Blanka Macháčková
8.10.2020 15:19
Věrko, určitě jsi nepopudila. Jak napsala Zuzka, je v tom nadsázka. Ale i když ráda přijímám pochvaly, neznamená to, že neumím přijmout kritiku. Všechny moc zdravím a tobě k svátku přeji hodně zdraví.
Věra Ježková
8.10.2020 14:56
Když jsem byla vyvolána, budu reagovat. Neměla jsem to v úmyslu, abych nepopudila. Protože tohle neberu. Zuzka jistě měla na mysli mé neutěšené dětství. Jenže to mě v této souvislosti vůbec nenapadlo. Vnímám to jinak, ač vím, že text je psán s jistou nadsázkou. Každý je jistě rád pochválen, i já. Ale vidět ve sbírání pochval smysl života? To fakt ne. Kromě toho to implikuje závislost na názorech druhých. V kontextu článku bych viděla smysl života v sebepřijetí, spokojenosti sama se sebou nezávisle na mém hodnocení jinými. Blanko, promiň, ale tady ti do sbírky nepřispěju.
Věra Lišková
8.10.2020 14:32
Udělej si sám, to byl název časopisu, ale dá se použít i při pochvale. Pokud je za co, občas se v duchu pochválím a mám též jistotu, že pochvala je myšlena upřímně. Též chválím za pěknou glosu.
Načíst starší příspěvky