Kamarád Jules Verne
Fotokoláž: autor

Kamarád Jules Verne

22. 6. 2020
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Verneovky jsem četla ve školním věku ráda, byly tak napínavé a pěkně tlusté, že díky dlouhému čtení mi zčervenaly oči, prý zánět spojivek. U jiných knih takové potíže nepamatuji.
Jana Hošková
Z budovatelských románů jsem četla pouze Timura a to mi celkem stačilo. Verneovky jsem měla ráda, hlavně mne fascinovalo to, jaký byl Verne vizionář a co všechno do budoucnosti předpověděl...a vy jste tedy byl, koukám, čilý objevitel a badatel nejen co se týká zmíněného spisovatele... :-))
Zuzana Pivcová
Myslím, že nás bylo hodně, kdo jsme (nejen kluci, i dost děvčat) měli rádi verneovky. Mayovky jsem naproti tomu nečetla. Počátkem 60. let, kdy jsem šla na 2. stupeň, zrovna nějak vycházela celá řada nejznámějších verneovek. Hltala jsem hlavně příběhy a popisné pasáže mě částečně zzdržovaly. Nejvíc mě upoutaly Děti kapitána Granta, Dvacet tisíc mil pod mořem a Tajuplný ostrov. Ty byly hrozně napínavé. Ačkoliv jsem se k těm knížkám už nikdy nevrátila, jednotlivé části mi utkvěly v paměti dodnes. Dobře, že jste mi tu četbu připomněl.
Věra Ježková
Jendo, moc hezké čtení. Jako holka jsem knihy JV nečetla. Četla jsem například Přednostovic Madlenku – a hlavně Káju Maříka. V dospělosti jsem se ale ráda podívala na několik zfilmovaných verneovek. Old Shatterhand se mi líbil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody