Můj Štědrý den se zvířátky
v pražské ZOO

Můj Štědrý den se zvířátky
v pražské ZOO

16. 11. 2012

Už ani nevím, kdy jsme se sestrou zjistily, že do pražské ZOO, kam chodíme často a jsme dokonce "adoptivními rodiči" zvířat, můžeme přijít i na Štědrý den. Nápad dorazit s nadílkou se nám hned zalíbil a několik posledních let chodíme pravidelně.

Když se povede den, ať už je mrazivý nebo spíš podzimně slunečný, je štědrodenní procházka zoologickou zahradou báječným zážitkem. U vchodu stojí několik mladých pracovníků zahrady u košů a krabic a přebírají dárky zvířatům, které pečlivě kontrolují a třídí. Sem přijde tvrdé pečivo, tam zase ovoce a zelenina, vítány jsou dokonce i vaječné skořápky. Jsem vždy mile překvapena počtem návštěvníků, z nichž převládají rodiče s dětmi, což potěší dvojnásob. Tak snad ti Pražáci zase nejsou tak špatní, když jich mnoho set, dokonce i přes tisíc, místo vysedávání u televizních pohádek nebo u internetu, přijde pozdravit a obdarovat zvířata. A překvapivě ani nikdo moc nepospíchá domů. 

ZOO je i přes značný počet návštěvníků ten den jakoby trochu tišší a svátečnější. A odměnou za návštěvu vám bude pohled na zvířata, na která mnohdy přes tísnící se davy ani nevidíte. Viďte, gorilky? Při odchodu si můžete odnést suvenýr v podobě staršího čísla časopisu o pražské ZOO nebo drobného propagačního materiálu.

Tak, a teď už konečně domů, kde se na nadílku těší i vlastní zvířátka.

Štědrý večer může nastat!

Soutěžní příspěvek

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Vánce se zvířátky je dobrý nápad.Já ,než bych dojela dopravou do ostravské ZOO a pak zpět,tak bych přišla i o štědrovečerní večeři.Máme ve městě hezkou tradici."Na Vánoce spolu" Všichni se sejdeme na náměstí ,kde bývá program a je nám všem moc fajn.
Jiří Libánský
Na štědrý den v zoo musí být zážitek. Asi je tam sváteční atmosféra.
Růžena Antlová
ZOO tady sice nemáme ale na štědrý den zas od nepaměti chodím nazdobit smrček jablíčky do krmítek přidávám víc slunečnice jak jindy slepičky také dostanou něco na víc.
Jitka Chodorová
Moc hezké připomenutí,jedna moje kamarádka chodí také do ZOO o svátcích,je to takové nezvyklé,ale musí to být překrásné,když se na zvířátka ani v takovém čase nezapomíná.Musím se přiznat,že z tohoto titulku bych tě nepoznala ani náhodou,ale na druhou stranu vím,že mám ráda zvířata,tak proč ne,díky.
Olga Štolbová
Dobrý nápad,v zoo na Štědrý den jsem ještě nebyla.Dík.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...