Láska byla slepá o Vánocích

Láska byla slepá o Vánocích

15. 11. 2012

Toho tmavovlasého vousatého mladého muže jsem poznala koncem léta. Nikdo by v něm nehledal otce šestileté dcery. Právě se rozvedl a bydlel u matky, zatímco já už několik let na podnájmu. Intenzita našeho vztahu se rovnala součtu intenzit momentálních osobních krizí. A tak jsem se už začátkem prosince stěhovala za ním.

To, že je věčně bez peněz, jsem pocítila záhy, ale brala jsem to jako věc přechodnou. S radostí a láskou jsem mu nakoupila základní oblečení a spolu s jeho matkou jsme obě vyplenily své vkladní knížky, abychom za něj uhradily neplacené alimenty, zavánějící soudem.

Blížil se Štědrý den. Nakoupila jsem vánoční dárky. Pro sestru, pro přítele i jeho maminku. Bylo to poprvé, kdy jsem Štědrý večer neměla trávit se sestrou, ale se svou novou "rodinou". Sestře jsem ale slíbila, že za ní pak zajedeme.

Když přišel večer a já jsem dala pod stromeček dárky, přítel mi řekl: "No, ale já jsem ti nic nekoupil." Nebyla to tragédie, ale píchlo to jako jehlička. V naší nemajetné rodině se vždycky dárky dávaly. Nebyly ani okázalé, ani formální. Byla to malá samozřejmost, vyjadřující: Mám tě rád a mám radost z tvé radosti.

Můj přítel neměl nic ani pro svou maminku, ani pro další příbuzné včetně dcerky. Byl zvyklý, že se jiní starali o něj a pomáhali mu, jak jen mohli. Proč by to u mne mělo být jinak?

Mé sestře i jeho mamince jsme dali dárky ode mne dohromady, že jsme je koupili oba spolu. Spokojenost byla na všech stranách, Marcela a maminka měly radost z našeho dárku, přítel měl radost ze snadného řešení a jen já jediná jsem z toho měla trochu hořký pocit. Štědrý večer skončil a já jsem v sobě zhasla to zdánlivě zbytečné blikání červené kontrolky. Láska zůstala potmě slepá ještě dva roky, než ji navždy ukončila zaviněná dopravní nehoda se zmařeným životem.

Soutěžní příspěvek

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Je to smutný příběh s ještě smutnějším koncem.Vzpomínám si na své dětství.Na Štědrý večer se ani u nás nedávaly dárky.Jen na Mikuláše jsem měla za oknem nějaké sladkosti.Až jsem dospěla a začala vydělávat,tak jsem zavedla nadělování dárků.I maličký dárek potěší
Olga Štolbová
Snad ani nemáte čeho litovat.
Růžena Antlová
smutný příběh jaký píše sám život.Hodně štěstí !!!!!!!!
Zdenka Karumníková
Lakomci jsou sobci ! K tomu se většinou přidružuje žárlivost, a potřeba vlastnit. Co stalo, bylo osudové, asi to tak mělo být ! Vám zbyly hořké vzpomínky, jeho dcerce sirotčí důchod. Přeji Vám hodně štěstí.
Hana Práglová
Smutný zážitek zapamatovatelný po celou dobu žití.Doufám,že ses víckrát takto nenapálila.
Jitka Chodorová
Máš pravdu Zuzko,tvůj příběh není o nic radostnější,než ten můj,sice se to nedá porovnávat,ale v podstatě to vyšlo nastejno.
Věra Sehnalová
To je hodne smutne,snad ted bude o to lip !!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...