Foto: ministerstvo zdravotnictví
Adam Vojtěch: I po uvolnění koronavirových pravidel by senioři měli vycházet co nejméně
30. 4. 2020Ačkoliv se řada opatření, zákazů, příkazů a doporučení v souvislosti s pandemií COVID-19 v poslední době rozvolňuje. Nicméně senioři jako nejohroženější skupina by se měli podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha stále držet spíše doma.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ladislav Vesecký
30.4.2020 18:59
Vácho, já každému zločinci tykám, který obdivuje Germány a všechny západní zradce. Jsem hrdý Slovan a ani tví soukmenovci to nezmění.
Tom Erben
30.4.2020 17:39
Panu ministru jeho situaci vůbec nezávidím. Ale - jsem v kategorii 65+ a o žádnou ochranu jsem se neprosil a ani ji nežádám. Pro mě je přijmutí omezení sociálních kontaktů a povinnost nosit "náhubek" všude mnohem nepřijatelnější, než riziko nákazy. Tenhle virus tu asi zůstane, tak jak to má být dál? Taková doporručení ať si pan ministr strčí za klobouk. Máme dostatek životních zkušeností, abychom si sami rozhodli, co chceme dělat. A to si ještě chce nechat posvětit nepřijatelné rozšíření. Makej, drž ústa a krok a hlavně poslouchej. To po nás naše vláda chce.
Miloslav Misot
30.4.2020 16:38
Kvizek pro zarputilé kritiky : Který výrok je správný ? ..1. Díky tvrdým omezením je počet mrtvých a nakažených malý (na rozdíl od svobodného Západu). 2. Koronovirus má na svědomí minimum mrtvých a nakažených, takže omezení byla zbytečná.
Jarmila Svěrkotová
30.4.2020 16:14
Mám pocit,že celá kampan s 200 mrtvými,kteří odešli z tohoto světa za účasti koronaviru a jiných přidružených nemocí-což není pandemie, je vyloženě mířena proti starým lidem.Je nutné se zbavit strachu,ten má velké oči .Je jaro,přeji všem krásné dny a čerstvý vzduch:-)
Antonín Vácha
30.4.2020 16:05
Pane Vesecký, možná jste zvyklý si se soudruhy tykat, ale já jsem s vámi husy nepásl. Já vím, že by se vám líbilo zacpávat lidem pusy i po třiceti letech, aspoň těmi rouškami... Pozdravujte soudruhy v Číně a poděkujte jim za statisíce zemřelých po celém světě.
Ján Zábranský
30.4.2020 13:47
Hloupé je vůbec dělit lidi podle věku, podle zdraví a pod. Člověk má celí život na to aby vypěstoval svoji osobní individualitu - nezávislost. Moudrý si co potřebuje najde sám. Vyjádření pana ministra je maloduché.
Ladislav Vesecký
30.4.2020 13:32
Já děkuji vládě, že v začátku udělala tvrdá opatření a že jsme nechcípali ve velkém jako u naších sousedů. Vácho, po bitvě i ty jsi generál! Nedovedu si představit udavačskou demožumpu, která by tohle zvládla! Nestačilo by se ani pohřbívat!
Věra Ježková
30.4.2020 13:10
Ad Jitka K. V době omezeného pohybu mi byl mozek na nic, když jsem nesměla vyjet z Prahy za dobrým přítelem. Abych sama doma nezblbla, používala jsem ho na jiné aktivity.
Hana Řezáčová
30.4.2020 13:04
Jistě nebylo zpočátku jednoduché saturovat ochrannými pomůckami zdravotnictví ( jen na jednoho pacienta na ARO se spotřebuje 25 sad těchto pomůcek denně) , pak policii, hasiče atd. atd., sehnat stamilióny roušek pro občany, to už není v silách nikoho (viz jiné státy). Je super, že jsou u nás lidé šikovní a šitím a nošením roušek se daří tu "potvoru" držet zkrátka (samozřejmě i dodržováním dalších nařízení epidemiologů, která jsou nepříjemná a ne bez ztrát, ale nutná). Měl by se každý zamyslet, jak by jednal on, kdyby měl tu zodpovědnost šíření takové infekce zamezit. Nehledejme "mouchy" a buďme rádi, že je to jak to je ...
Jiří Venera
30.4.2020 12:57
Asi by měl někdo vysvětlit tom u ministrovi, že nejsme malé dementní děti, které jsou svým bytím odkázáni na jeho hloupé rady. Měl by se věnovat sám sobě a stejným směrem vést své rady. Umíme se o sebe postarat. 76+
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA