Foto: ministerstvo zdravotnictví
Adam Vojtěch: I po uvolnění koronavirových pravidel by senioři měli vycházet co nejméně
30. 4. 2020Ačkoliv se řada opatření, zákazů, příkazů a doporučení v souvislosti s pandemií COVID-19 v poslední době rozvolňuje. Nicméně senioři jako nejohroženější skupina by se měli podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha stále držet spíše doma.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Kozáková
30.4.2020 12:30
Jedná se o DOPORUČENÍ, nikoli NAŘÍZENÍ. Všichni máme mozek, tak jej používejme.
Antonín Vácha
30.4.2020 12:11
Jsem zvědav, kdo ponese zodpovědnost za tuny nefunkčních, netěsnících respirátorů a starých či normy nesplňujících roušek. Někdo z těch nákupčních na ministerstvech by měl jít sedět. A zodpovědnost by měli vyvodit Vojtěch, Hamáček i Babiš. Když nes čtu v médiích, jak se Vojtěch chvástá tím, jak skvěle česká republika zvládla pandemii, tak je to k smíchu. Či k pláči. Nebýt šikovných lidí, kteří si roušky šili sami, by tady byla stejná katastrofa jako jinde ve světě. Roušky nakupované státem dodnes k sehnání nejsou.
Hana Rypáčková
30.4.2020 11:03
Prostě, zalezte a nevyčuhujte z řady, premiér to zařídí...Hlavně konzumujte jeho potraviny, Jiné nemoci neexistují, jen jedna smrtelná...Roušky si kupte, už jsou. Možná ty uválené na zemi vyráběné z videa, co koluje FB. Zase drž hubu a krok.
Danka Rotyková
30.4.2020 10:52
Díky Vám diskutujícím si připadám normální. Souhlasím s tím, že doporučení pro seniory v uvedeném rozhovoru je zavádějící. Musí se rozlišovat o jaké seniory se jedná. Ani bolavé kyčle, ani alergické problémy s pyly mě neosradí od denní procházky. Jen ty roušky mi vadí, až tato povinnost skončí, už to bude pro mne daleko lepší. ☺ Přeji všem krásný den.
Jan Zelenka
30.4.2020 10:15
Pokud bych se necítil dobře, pochopitelně nikam nepolezu. Ale to doporučení pana ministra nikam nechodit je nesmyslné a ty seniory spíše psychicky odrovná. Je potřeba spíš používat svou hlavu, než podobné "dobré" rady.
Věra Ježková
30.4.2020 10:07
"Ideálně nevycházet vůbec" znamená pro osamělého člověka brzy se zbláznit. Tento týden jsem se poprvé po 45 dnech dotkla živého, dokonce blízkého, člověka. A mluvila s ním. Jinak s několika přáteli jen po telefonu a v obchodě s prodavačkou. Hygienická bezpečnostní pravidla samozřejmě dodržuji.
Vladislava Dejmková
30.4.2020 08:03
Škoda, že se v článku nerozlišují spíše relativně zdraví a nemocní než senioři a ostatní. Těm relativně zdravým seniorům sedět doma rozhodně neprospívá. Lepší je se pohybovat, chodit na procházky, lehce sportovat podle možností. Samozřejmě jen tam, kde nedochází ke kontaktu s ostatními lidmi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA