
Zvěřina, gurmánský zázrak
podzimu. Chutný a zdravý!
30. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
31.10.2015 10:15
Byla jsem na zvěřinu zvyklá z domova - děda nimrod posílal na podzim bažanty, zajíce, táta lesák nosil srnčí, kančí aj., když něco na polesí "picli". Později jsem to také nepřipravovala, neb muž měl ke zvěřině sveřepý odpor. Takže už abych sháněla někoho do páru, kdo si se mnou zajde do restaurace na rybí a pak na zvěřinové hody. Na huse jsem byla vloni s rodinou.
Hana Rypáčková
31.10.2015 10:12
Ano, v té hospodě se židlema? Bažanti a zajíci vždy viseli na balkonech, jen ty broky!
Jana Šenbergerová
31.10.2015 09:53
Doma jsem nikdy nic takového nepřipravovala, ale v restauraci na Rejvízu je možnost ochutnat leccos z vyjmenovaných dobrot. Nejlepší jelení řízky jsem jedla před lety na myslivecké slavnosti. Nejvíc mi jako dítěti nechutnala bažantí polévka. Vypadala a voněla skvěle, ale chutnala divočinou, což jsem tehdy nedostala dál než do úst. S věkem se chutě naštěstí mění.
Hana Rypáčková
31.10.2015 09:42
Však začínají zvěřinové hody, hned za těmi rybími na ně dojde. Jehněčí miluji, jednotlivá sousta na česneku se špenátem na dobře nahřátém talíři.Však sousedovi jsem krmila ovečky těmi nejchutnějšími větvičkami a jablíčky.
Elena Valeriánová
30.10.2015 21:07
Milá redakce, ale to od Vás není vůbec pěkné. Dělat mi takové chutě :-) Přiznám se, jsem masožravec a určitě by mi chutnalo. Ale nemám moc možností (lépe řečeno žádné) připravovat a nebo jíst zvěřenu. A to, že je maso cítit: Takový předsudek je i u jehněčího masa. A přece je to delikatesa, když ji umíte připravit. Nejlepší jehněčí jsem jedla jednou na velikonočním pobytu v lázních v Poděbradech. Na podzim máme takovou tradici. S přáteli už několik let chodíme do restaurace na Martinskou husu. A už se to blíží.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA