Recept v nouzi: Červená řepa zapečená s balkánským sýrem
FOTO: autorka

Recept v nouzi: Červená řepa zapečená s balkánským sýrem

27. 3. 2020

Při prohlídce lednice zjišťuji, že některé potraviny jsou už prošlé. Balkánský sýr to měl mít za sebou před 14 dny, ale po rozbalení byl v pořádku. Tak jsem dnes uvařila – a snědla – jídlo, na které jsem odposlechla recept před pár lety u kadeřnice.

Řepu si můžete doma uvařit, ale já používám koupenou z obchodu, protože pak je to jednoduchá rychlovka. Použila jsem remosku. Na dno trochu oleje, který „rozpatlám“ po dně kolečkem řepy. Tu nakrájím na cca centimetrové plátky, aby pokryla dno – viz foto. Posypu římským kmínem (prý je možno přidat česnek, pepř nebo chilli – to já nemohu). Nesolím, sýr je slaný dost. Rozdrolím navrch balkánský sýr a zapékám v remosce cca 30 minut.

Příloha je obvykle opečený toast nebo pečivo. Dnes jsem si ale uvařila rýži – a také to jde.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Mám u článku už opravdu hodně přečtení, ale nikdo dosud nenapsal, jestli recept vyzkoušel a zda mu to chutnalo.... červená řepa asi nikomu nejede? :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.