Čas pletení a háčkování. Co třeba zkusit polštář?
Ilustrační foto: pinterest.com

Čas pletení a háčkování. Co třeba zkusit polštář?

21. 3. 2020

Je ideální doba na ruční práce. Vracejí se k nim i ženy, které na ně dříve neměly čas. Pobyt doma k nim přímo svádí. Ale hlavně, jako jedny z mála obchodů jsou otevřené galanterie, takže se dá koupit potřebný materiál.

Některé ženy navíc právě v těchto dnech zjišťují, že doma mají starou zapomenutou vlnu, bavlnky, jehlice, háčky. Ruční práce v hektickém životním stylu odsunuly do pozadí. Ale co teď, když není možno chodit ven, do společnosti? Není ideální doba zkusit, zda nezapomněly to, co svedly dříve? Nebo se naučit něco nového?

 

Internet je plný názorných a jednoduchých návodů, jak plést, jak háčkovat. Ale především jsou ruční práce nyní v módě. Stačí se podívat na ceny pletených či háčkovaných polštářů v obchodech s luxusními dekoracemi. Mnohdy jde o tisícové položky. Proč? No protože jde o ruční práci. Ta se nyní cení. Tak co třeba zkusit polštář? Tvar je jednoduchý, jeho vznik netrvá moc dlouho. Na začátek ideální pokus.

Tady je malá inspirace, jak různé mohou být.

hobby
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hodně jsem hackovala dečky, nevím zda opraším znovu.
Věra Ježková
Prima. Jenže háčkování a pletení jsem už dávno zrušila. Nemám na ně nic a novou výbavu si pořizovat nebudu. Taky bych nevěděla, co s polštáři dělat. Ty kytkové považuji za kýčovité.
Anna Potůčková
Plést umím, ale ač tato doba karanténní k tomu přímo vybízí, tak zatím mně mánie pletací nechytla. Ale ona přijde, tím jsem si jistá.....
Marie Měchurová
Děkuju za inspiraci. Líbí se mi ty na titulní fotce. Nepřišívala bych tam ale ty bambule. Zítra se podívám po nějakém materiálu. Mám zrovna háčkovací období.
Dana Puchalská
Já bych mohla plést akorát draky, protože ať dělám co dělám, pokaždé upletu cosi ve tvaru trojúhelníku. :-) :-) A žasnu jak malé dítě, co jsem to zase spáchala. Moje díla jsou ostuda roku,ale kdysi jsem pletla i šály. Proto obdivuji každého, kdo tohle umí.
Jana Šenbergerová
Pěkné ukázky. Také pletu, ale obvazy pro malomocné. Hladce z bavlněné příze, 25 oček včetně krajových, otočit a opakovat, dokud nevypletu na jehlicích č. 2 třicetigramové klubíčko, což se rovná 1,5 m obvazu. Už to mohu dělat i potmě, ale to raději spím. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.