Ilustrační foto: pixabay.com
Mýty a nesmysly, které se týkají darování květin
9. 3. 2020
Nesmí se dát sudý počet květin. Starší dáma má dostat tmavé květiny. Nedávejte karafiáty, jsou symbolem komunismu. Tyto a další věty se objevují v souvislosti se situací, do které se čas od času dostane každý. Jde o darování květin.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Pudichová
9.3.2020 10:54
Potěší mne každý darovaný květ, řezaný i v květináči. Nemám ráda lilie a tulipány, ale i z těch se dokážu radovat, vím - li, že jsou davány s láskou. A to jsou! Karafiáty se mi moc líbí, hlavně žíhané, fialově-bílé
Věra Ježková
9.3.2020 09:37
Lichá čísla mám radši než sudá, proto bych sudý počet nedala. Karafiáty se mi líbí celý život. O darování květin podle věku jsem neslyšela. Pokud znám vkus té, jíž chci květiny dát, snažím se, aby mu kytice odpovídala. Takže dám třeba červené růže, zatímco já bych uvítala víc kopretiny nebo žluté tulipány. Kytičku v květináči občas dostanu od kamarádky Martiny – vždy mi vydrží dlouho.
Zuzana Pivcová
9.3.2020 09:12
Když jsem jednu dobu nosila zásadně oranžové oblečení, tak náš ředitel v archivu byl tak pozorný, že mi k narozeninám (přál všem ženám) dal skutečně oranžové kytky. Jak už jsem ale někde uvedla, řezané květiny nepřijímám ráda, svým způsobem je lituji, že už záhy zvadnou. Včera v prodejně Lidl v Bohnicích obdaroval mladý zaměstnanec každou nakupující ženu jednou růží. To bylo docela milé. Naše maminka měla ráda zásadně jen luční květy, proto jí je i dáváme v Týně na hrob.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA