Mýty a nesmysly, které se týkají darování květin
Ilustrační foto: pixabay.com

Mýty a nesmysly, které se týkají darování květin

9. 3. 2020

Nesmí se dát sudý počet květin. Starší dáma má dostat tmavé květiny. Nedávejte karafiáty, jsou symbolem komunismu. Tyto a další věty se objevují v souvislosti se situací, do které se čas od času dostane každý. Jde o darování květin.

květiny zvyky
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Pudichová
Potěší mne každý darovaný květ, řezaný i v květináči. Nemám ráda lilie a tulipány, ale i z těch se dokážu radovat, vím - li, že jsou davány s láskou. A to jsou! Karafiáty se mi moc líbí, hlavně žíhané, fialově-bílé
Věra Ježková
Lichá čísla mám radši než sudá, proto bych sudý počet nedala. Karafiáty se mi líbí celý život. O darování květin podle věku jsem neslyšela. Pokud znám vkus té, jíž chci květiny dát, snažím se, aby mu kytice odpovídala. Takže dám třeba červené růže, zatímco já bych uvítala víc kopretiny nebo žluté tulipány. Kytičku v květináči občas dostanu od kamarádky Martiny – vždy mi vydrží dlouho.
Zuzana Pivcová
Když jsem jednu dobu nosila zásadně oranžové oblečení, tak náš ředitel v archivu byl tak pozorný, že mi k narozeninám (přál všem ženám) dal skutečně oranžové kytky. Jak už jsem ale někde uvedla, řezané květiny nepřijímám ráda, svým způsobem je lituji, že už záhy zvadnou. Včera v prodejně Lidl v Bohnicích obdaroval mladý zaměstnanec každou nakupující ženu jednou růží. To bylo docela milé. Naše maminka měla ráda zásadně jen luční květy, proto jí je i dáváme v Týně na hrob.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody