Příběh o lékařce, křehkém stáří a tajemné geriatrii
Ilustrační foto: ingimage.com

Příběh o lékařce, křehkém stáří a tajemné geriatrii

24. 2. 2020

Jako mladá ambiciózní lékařka po promoci v roce 1991, kdy jsme měli pocit svobody a nedohledných hranic, jsem chtěla dělat akutní medicínu, některý akční obor v rámci interního lékařství.

stárnutí zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Medicina je úžasný obor. Vzpomínám na přednášky jedné plicní lékařky, které jsem si nenechala ujít. Dovedla třeba o imunitě mluvit tak poutavě, že jsem litovala, že nemám medicinu vystudovanou :-) Určitě je dobře, když pacienti zažívají víc porozumění - a teď je na nás, abychom měli porozumění pro lékaře a byli schopni efektivně spolupracovat.
Jitka Hašková
Jste úžasná lékařka. Kéž by bylo více takových. Z mých zkušeností jsou problémy více se sestrami, které např.daji pacientovi láhev s pitím daleko, že na ni nedosáhne a ten pak nechce opakovaně volat sestru, aby ji podala, tak raději nepije. Stalo se to mé mamince v LDN.
Soňa Prachfeldová
Bezvadný článek, a o každý člověk, tedy i lékař se vyvíjí ve svém životě, v profesi a to právě i vlivem všeho co prožívá, tím zraje. Myslím si, ze geriatrie je úžasná, je schopná pomáhat člověku křehkému. Jen asi je takov,ych lékařů pořád málo.
Jana Šenbergerová
Vzhledem k tomu, že jsem celkem úspěšně přežila nejen roky 2000 a 2012, dokonce i pětašedesátku, která by mohla být rokem zlomovým, jakože v mém případě byla, musím přiznat, že je. Už ji mohu potřebovat v celé její komplexnosti. Proto přeji všem, kteří jsou ochotni třeba jen pěkným přístupem a milým slovem ulehčit očividně stárnoucím, ať nemusí překonávat nepřekonatelné překážky a mohou se věnovat práci, kterou si vybrali z lásky k člověku, tedy k životu v celé jeho šíři i délce.
Olga Škopánová
Není.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody