Už jen moje Pepinka
Foto: autorka

Už jen moje Pepinka

12. 2. 2020

Nikdy jsem nechtěla kočku a už vůbec ne doma. Samozřejmě odříkanýho chleba největší krajíc, a tak mám kočku a ještě doma. A nemyslete, není to nějaká vyšlechtěná kočka, ale obyčejná vesnická kočka.

Kočku jsme vlastně adoptovali. Dokud jsme měli psa, kočky se u nás nezdržovaly. Až pes odešel do psího nebe, tak se u nás začala objevovat sousedovic kočka a pravidelně u nás vyvedla koťata. Už to bylo na podzim  kdy zase kočka vedla koťata, ale jedno odháněla. Byla slaboučká a jistě by pošla.Tak jsme kotě chytli a manžel si ji vypiplal. Naučil jí i na záchod.

Manžel byl nemocný, byl na vozíčku a ona mu dělala společnici. Spala s ním, doprovázela ho do koupelny, zkrátka se od něho nehla. Jednoho dne kolem manžela chodila, mňoukala, a ač za mnou moc nechodila, ten den se mi otírala o nohy a mňoukala. Večer se manželovi udělalo zle a zkolaboval. Záchranka ho odvezla do nemocnice, odkud už se nevrátil.

Chci tímto jen říct, že zvířata nejsou blbá a rozumí. Pepinka se mě celou dobu snažila upozornit,,že se něco děje, a já to nepoznala. V prosinci to byl rok  kdy manžel zemřel, a ta kočka pořád hledá.

A tak jsme si s Pepinkou zbyly.

Soutěž - Mazlíčci
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Přenádherná kočička. Je mi moc líto, co se Vám stalo. Opravdu moc.
Jitka Chodorová
Paní Aleno, přeji s vaší kočičkou už jen veselejší chvíle, já mám jakousi psychickou alergii na kočky, nemůžu o nich ani mluvit, ale když jsem četla váš příběh, vůbec nic mě to nedělalo, Pepinka bude asi výjimečná.
Lucie Kubelková
ano ano, naši čtyřnozí přátelé mají více citu a empatie, než si někteří umí představit... od malinka vyrůstám mezi zvířátky. Doma byli nejen kočky a psi, ale třeba i malé veverky, dokonce maličké opuštěné kuny a ježečci, co jsme je dokrmovali přes zimu. Teď máme doma několik kočičích nalezenců a jejich láska je … bezbřehá a plná vděku. Když se na sebe zlobíme, když jsme ve stresu, není lepší terapeut, než vrnící kočičák :-) Vaši Pepince posílám podrbání a ať se o Vás hezky stará :-)
alena hofírková
Děkuji Vám všem za milá a povzbudivá slova.A Pepinku jsem od Danušky Puchalské pozdravovala.Prý děkuje.
Soňa Prachfeldová
Alenko ještě hezký život s Pepinkou. Jsem celý život obklopená psy i kočkami a tolik lásky dokáží dat člověku.
Eva Mužíková
Alenko, krásné vyznání. Užívejte si s Pepinkou ještě mnoho a mnoho let. To srdíčko je nápadité.
Jarmila Komberec Jakubcová
Krásná kočička. Můj kocoure Piškot také dlouho hledal mého manžela, který se mu z nemocnice nevrátil.
Jiří Hudeček
Ano je to tak . Alenko jsme rádi, že jsme Vojtu mohli poznat. Hezký i když smutný článek.
Zuzana Pivcová
Na zvířecí pocity a city nedám dopustit. Dokážou se s námi smát i plakat. Díky.
Naděžda Špásová
Hezké, i když v tom je hodně smutku. Zvířátka dokážou vycítit, že se něco děje a jejich náklonnost je neutuchající. Přeji vám oběma krásný společný život. (•‿•)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.