Vševědoucí doktor Google: Na co se ptáme nejčastěji?
Ilustrační foto: ingimage.com

Vševědoucí doktor Google: Na co se ptáme nejčastěji?

7. 2. 2020

Doktor Google všechno zná a všechno ví, alespoň se tak tváří. Je stále k dispozici, nemá čekárnu přeplněnou pacienty, tak proč bychom se ho nezeptali na naše zdravotní problémy. Na co se nejčastěji ptají Američané, co zajímá nás Čechy a proč je dobré být zdravotně gramotní?

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Nebuželský
Je to slušná encyklopedie. Docela jsem si zvykl. Zdraví zatím nechám doktorům.
Irena Mertová
Jamile něco nevím, hned jdu na google. To se týká i zdraví. Třeba o dietě, kterou mám teď držet, mi doktor moc neřekl, trpělivě jsem získávala informace z googlu, samozřejmě obezřetně. Lékaři na jedné straně řeknou: nesmíte se pořád dívat na internet. A jiný řekne: ale to je přece na internetu, koukněte tam...
Dana Puchalská
Ano, internet je velice dobrá věc,ráda brouzdám po sítích. A jak píše Alena G. i já znám pár seniorek i seniorů, kteří jej šmahem odsoudili, aniž by vlastně věděli o co jde. A to jsem si fakt připadala jako v minulém století. Díky němu jsem našla spoustu zajímavých informací, které jsem nevěděla nebo jsem si aspoň trochu oživila znalosti už zapomenuté.
Oldřich Čepelka
Vyhledávač a informace a internetu používám každý den, i pro profesní účely. Třeba i wikipedii. Vždycky se ale podívám, a) jak je ten článek dlouhý, b) jak hodně používá jiné zdroje informací (je to dole), c) kolik lidí na tom článku pracovalo a jak dlouho (je to vidět v historii), d) jestli to je v souladu s jinými informacemi odjinud. Pak může být wikipedie výborná. Je i wikislovník. A dost používám anglicky psanou w., protože tam je to ještě náročnější na pravdivé informace. Mimochodem, dnes jsem potřeboval se dozvědět něco o rakovině. Někdo tam kdysi připsal že „Rakovina je zasr… hajzl, je to vrah.“ Víte, jak dlouho tam tohle vydrželo? Dvě minuty! Pak to smazal další čtenář. W. totiž obsahuje fakta a nikoliv naše názory, výkřiky, pocity. Ale měnit texty tam může každý z nás. Jen musíme být odpovědní za to, co tam dáváme. To platí o celém internetu.
Danka Rotyková
Bez Internetu bych již nechtěla být. Ale uznávám, že nelze všemu věřit. Člověk si musí zachovat selský rozum.
Alena Gebauerová
Ně kolik mých známých seniorek nechápe, že net často používám, prý k čemu to je. Neumím si to bez něj představit, najde v se tam spousta informací, člověku se obohatí myšlení. Třeba vidím nějaký dokumentární film a najdu si o tom místě víc informací, nebo nějaký zdravotní problém, babské rady.Člověk se poučí v různých diskusích, najde levnější zboží, dovolenou, může o hledat podle recenzí atd.
Karel Boháček
No některé informace ani doktoři neznají. Chválím proto internet.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%