Ilustrační foto: ingimage.com
Vševědoucí doktor Google: Na co se ptáme nejčastěji?
7. 2. 2020Doktor Google všechno zná a všechno ví, alespoň se tak tváří. Je stále k dispozici, nemá čekárnu přeplněnou pacienty, tak proč bychom se ho nezeptali na naše zdravotní problémy. Na co se nejčastěji ptají Američané, co zajímá nás Čechy a proč je dobré být zdravotně gramotní?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
9.2.2020 21:08
Je to slušná encyklopedie. Docela jsem si zvykl. Zdraví zatím nechám doktorům.
Irena Mertová
8.2.2020 13:17
Jamile něco nevím, hned jdu na google. To se týká i zdraví. Třeba o dietě, kterou mám teď držet, mi doktor moc neřekl, trpělivě jsem získávala informace z googlu, samozřejmě obezřetně. Lékaři na jedné straně řeknou: nesmíte se pořád dívat na internet. A jiný řekne: ale to je přece na internetu, koukněte tam...
Dana Puchalská
7.2.2020 22:32
Ano, internet je velice dobrá věc,ráda brouzdám po sítích. A jak píše Alena G. i já znám pár seniorek i seniorů, kteří jej šmahem odsoudili, aniž by vlastně věděli o co jde. A to jsem si fakt připadala jako v minulém století. Díky němu jsem našla spoustu zajímavých informací, které jsem nevěděla nebo jsem si aspoň trochu oživila znalosti už zapomenuté.
Oldřich Čepelka
7.2.2020 20:38
Vyhledávač a informace a internetu používám každý den, i pro profesní účely. Třeba i wikipedii. Vždycky se ale podívám, a) jak je ten článek dlouhý, b) jak hodně používá jiné zdroje informací (je to dole), c) kolik lidí na tom článku pracovalo a jak dlouho (je to vidět v historii), d) jestli to je v souladu s jinými informacemi odjinud. Pak může být wikipedie výborná. Je i wikislovník. A dost používám anglicky psanou w., protože tam je to ještě náročnější na pravdivé informace. Mimochodem, dnes jsem potřeboval se dozvědět něco o rakovině. Někdo tam kdysi připsal že „Rakovina je zasr… hajzl, je to vrah.“ Víte, jak dlouho tam tohle vydrželo? Dvě minuty! Pak to smazal další čtenář. W. totiž obsahuje fakta a nikoliv naše názory, výkřiky, pocity. Ale měnit texty tam může každý z nás. Jen musíme být odpovědní za to, co tam dáváme. To platí o celém internetu.
Danka Rotyková
7.2.2020 19:22
Bez Internetu bych již nechtěla být. Ale uznávám, že nelze všemu věřit. Člověk si musí zachovat selský rozum.
Alena Gebauerová
7.2.2020 18:58
Ně kolik mých známých seniorek nechápe, že net často používám, prý k čemu to je. Neumím si to bez něj představit, najde v se tam spousta informací, člověku se obohatí myšlení. Třeba vidím nějaký dokumentární film a najdu si o tom místě víc informací, nebo nějaký zdravotní problém, babské rady.Člověk se poučí v různých diskusích, najde levnější zboží, dovolenou, může o hledat podle recenzí atd.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA