Stěhování
FOTO: archiv autorky

Stěhování

29. 2. 2016

Říká se, že když přesadíš starý strom, přestane plodit a někdy i žít. Také se říká, že starého psa novým kouskům nenaučíš. Nejsem již z nejmladších a nedávno jsem se musela "přesadit" z místa, kde jsem žila téměř celý život.

Zpočátku jsem měla rozporuplné pocity, ale pak jsem se docela brzy zabydlela. Tedy, abych to upřesnila. Zvykla jsem si na novou lokalitu, ale na menší prostor - byt - si stále zvykám, resp. učím se v menším prostoru pohybovat...

Bydlela jsem totiž s dcerou a její rodinou s dvěmi odrostlými dětmi v docela prostorném bytě, ale protože majitel šponoval nájemné kam až to šlo, tak jsme se rozhodli přestěhovat, a to už rozděleně. Mladí do 3+1 a já do garsonky s k.k. a sprchovým koutem společným s WC, kde se dodnes "mlátím" do loktů o stěny sprcháče a do hlavy o poličku nad mini umyvadlem.

Mám také staršího pejska - fenku Lady - a ani zde moc pořekadlo o starém psovi neplatí. Pravda, první dva dny nechápala co děláme v tom "cizím" bytě s krabicema a jen tak pohozeným nábytkem a často chodila ke dveřím, že bychom už mohly zase jít domů.

Když jsem místnost během těch dvou dnů upravila tak, že i ona měla to své pohodlí, rychle si našla svoje místečka: v pelíšku, v posteli, v křesle... a velmi rychle se naučila žít v jiných podmínkách.

Změna je život a já změny měla vždycky docela ráda, jenže dnes jsem už trošku konzervativnější, ale přesto si myslím, že jsem "přesazení" z jednoho místa na jiné po pětašedesáti letech zvládla statečně.

 

bydlení senioři zvyky
Hodnocení:
(4.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Patřím k těm, kteří se také stěhovali, Před měsícem jsme se i s mladými odstěhovali o 17 km dále a jsme spokojení. Myslím si, že dřívější generace stěhování nesla hůře, než to neseme my. Ve svém životě jsem se stěhovala již 4 krát. První bylo po svatbě, další bylo po získání podnikového bytu kde jsme žili nejdéle, a další 2 stěhování byla do rodinného domu.
Silvie1 Koutcká
My už se také museli odstěhovat za Prahu. Máme 3 děti a nájmy jsou vysoké až do nebes. Jediné co nám to trochu usnadnilo, byla tahle stěhovací firma: stehovanikoruna.cz/ jen díky nim to naštěstí proběhlo hladce a rychle. S dětmi to bylo totiž komplikované, ale už si zvykli.
Silvie1 Koutcká
My už se také museli odstěhovat za Prahu. Máme 3 děti a nájmy jsou vysoké až do nebes. Jediné co nám to trochu usnadnilo, byla tahle stěhovací firma: https://stehovanikoruna.cz/ jen díky nim to naštěstí proběhlo hladce a rychle. S dětmi to bylo totiž komplikované, ale už si zvykli.
Silvie1 Koutcká
My už se také museli odstěhovat za Prahu. Máme 3 děti a nájmy jsou vysoké až do nebes. Jediné co nám to trochu usnadnilo, byla tahle stěhovací firma: https://stehovanikoruna.cz/ jen díky nim to naštěstí proběhlo hladce a rychle. S dětmi to bylo totiž komplikované, ale už si zvykli.
Silvie1 Koutcká
Já jsem také již 40 let žila na stejném místě, ale díky okolnostem jsem své bydliště musela změnit. Jak se říká, že zvyk je železná košile i pro mne to nebylo jednoduché. Nyní žiji s mým novým manželem v krásném bytě za Prahou u nádherného parku a musím říct, že už jsme si na to tady tolik zvykli, že se mi po mém starém bydlišti ani troch nestýská a i vnoučata za námi jezdí moc rádi. Já jsem nevěděla akorát s tím stěhováním na koho se obrátit, ale syn mi dal tip na tuto firmu: https://stehovanikoruna.cz/ a tam teda nám opravdu moc pomohli s celým stěhováním.
Marie Jančeková
Dobrý den paní Jindro, "přesazení" zatím neřeším, ale díky Vašemu článku se ho asi nemusím bát. Pozitivní přístup životu vždycky potěší....
Miroslav Bašný
Zdravím, všiml jsem si, že zde má hodně lidí problém se stěhováním, což naprosto chápu. Z důvodu nedůvěry ke stěhovákům jsem si všechny věci odvozil sám - prostřednictvím firmy www.dodavky-express.cz, která zprostředkovává pronájem užitkových vozů. Doporučuji, poskytují perfektní servis za rozumné ceny
Květoslava HOUDKOVÁ
Ahoj Ájo - souhlasím s Tebou: V Kostelci žijí obě rodiny mých dětí - mají dostatek místa, jsme zadobře - ale přesto jsme ani nehovořili o společném bydlení. Rozdíl už 3 generací, každá právo na svůj život! Tak to máme rozděleno: Jedna rodina v okraji horní části města, druhá v okraji výjezdu z města - a já v Pečováku uprostřed = jsme spokojeni !
Dagmar Bartušková
Změny mám ráda. Před pár lety jsem udělala za vším tlustou čáru, prodala byt, sbalila své saky-paky, a tradá do jiného kraje, z velkého města do velkoměsta. Nejsem lokopatriot. Hned jsem si zvykla, i když můj být je taková větší telefonní budka. Mám tam jen to, co skutečně potřebuji, žádné zbytečné věci na prach. Určitě jste udělala dobře. A bydlet s mladými? N I K D Y ! ! ! Ti mají mít své, a vy též.
Soňa Prachfeldová
Super paní Jindro a přeji Vám mnoho mnoho mnoho spokojených let a Lady též dobré zdravíčko, ta je doma tam, kde jste Vy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...