Letošní vzácný sníh
FOTO: autorka

Letošní vzácný sníh

24. 1. 2020

V nedělním ránu jsem letos poprve odhazovala z chodníku kolem domku sníh. Nebylo ho mnoho, ale přesto to byla ta bílá krása, která mne vždy dokáže znovu a znovu ohromit. Nejdříve stojím v kuchyňce u okna a dívám se na čerstvě zasněženou bílou ulici...

A když vyjdu s lopatou před dům, tak se zase opojně dívám ztichlou ulicí na všechny světové strany a nemám snad ani sílu se hned pohnout...

Odhazování sněhu mne téměř neunaví, spíš při té bílé nádheře vstřebávám přímo její čistou energii.

Nedokázala jsem odolat bílé nádheře a vzala si na ranní nedělní cestu i fotoaparát a pak i na včerejší cestu do Kauflandu. Dcera mi později říkala, že se byla s manželem večer naším městem projít a na jednom zasněženém travnatém svahu viděli oba bobovat děti, které si šťastně, vesele, skutečně až velmi jásavě a radostně užívaly tuto první letošní bílou nadílku.

Ono v dnešní době už u nás tak jako asi i jinde ani moc děti nejsou vidět venku - jsou víc u svých počítačových a jiných her a je to určitě pro ně moc veliká škoda. Takže v neděli si přece jen mnozí té sněhové nadílky užili a jinak mají u nás děti i dospělí zimní stadion, který všichni hodně využívají.

Ovšem včera odpoledne už nám sněhu dost ubylo a tak Vám všem alespoň nabízím trochu té první ranní nádhery...

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Globální oteplování mění kdeco! Já bych si v lednu taky přála trvalejší bílou krásu, ale žádné náledí!!!
Soňa Prachfeldová
Kdo by to řekl, že jednou budem po sněhu tesknit. Vše se mění a ne vždy k lepšímu. Dětem bych sníh moc přála.
Marie Ženatová
Děkuji vám všem za vaše milá slova, ale v tyto dny u nás je už hlavně jen a jen náledí.
Elena Valeriánová
Sněhu u nás v minulosti bývalo více než dost, ale kde že ty "loňské" sněhy jsou. Škoda, že se nedá napytlovat na hubenější roky. Děkuji.
Dana Puchalská
Zima bez sněhu je divná zima. Ne že bych byla milovnice zimních sportů, ale sněhem pocukrovaná Praha má svoje kouzlo. Pamatuji se že nečekaně nasněžilo i v dubnu v roce 1969. A to bylo překvapení.
Zdenka Soukupová
U nás byl sníh dvakrát po jednom dni. Jednou jen takový poprašek a podruhé padaly krásné velké zimní vločky. Bohužel to bylo dopoledne a do večera bylo po kráse. Škoda.
Marie Seitlová
Také u nás čekáme na sníh, ve středu večer byl poprašek a hned bylo krásněji. Ráno po něm ani památka, že by pár hodinová zima ?
Naděžda Špásová
Maruško, my u nás budeme asi letos bez sněhu. Dvakrát bylo ojíněno a to je všechno. Třeba nás to ještě čeká. Doufám, že to nebude v květnu. To už jsem zažila. (✷‿✷)
Anna Potůčková
Tady už pomalu ani nevíme jak sníh vypadá. Sníh začíná být jako nedostatkové zboží...….
Eva Mužíková
Hezké zimní pohlazení. Já se alespoň trochu kochám pohledem na bílý Ještěd. Ach jo, snížku kde jsi??

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.